“PAMUK VE SOYADA TABAN FİYATLARI AÇIKLAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PAMUK VE SOYADA TABAN FİYATLARI AÇIKLAYIN”


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek iktidara, “Çiftçi kan ağlıyor ,domates tarlada 40 kuruş pamuk ve soyada taban fiyatları açıklayın” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi 

TBMM Genel Kurulunda söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konuşmasında iç ve dış pazarlarda yaşanan sorunları, çiftçinin durumunu, çiftçiye verilen teşviklerin arttırılması gerektiği gibi konuları dile getirdi.
Şimşek konuşmasında; “Çağrım sayın Tarım Bakanınadır: Pamukta ve soyada sezon başlamıştır, henüz pamukta ve soyada taban fiyatlar açıklanmamıştır. Piyasada geçen yılki fiyatların yaklaşık 1 TL altındadır. Acilen pamukta ve soyada taban fiyatların açıklanmasını bekliyoruz. Narenciye sezonu başlamadan önce narenciye teşvikleriyle ilgili açıklamanın yapılmasını ve dış pazarlarda ihracatta yaşanan sıkıntılara son verilmesini bekliyoruz. Hâlâ Irak gibi ülkeler narenciye ihracatında problem çıkartıyorlar. 
Domates Türkiye'de 10 lira olduğu zaman bütün Türkiye domatesi konuşuyor. Ama aylardır domates tarlada, çiftçi kan ağlıyor, 40-50 kuruş domates fiyatı, hiç kimseden ses yok. Önümüzdeki yıl çiftçinin birçoğu domates ekemeyecek hâle gelecektir. Bununla ilgili de mutlaka ihracatın artırılması gerekmektedir. Çiftçiye destek verilmesi gerekmektedir. Tarımsal sulama ve elektrik fiyatlarının aşağıya çekilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA