MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAŞUCU LİMANI İÇİN HAREKETE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAŞUCU LİMANI İÇİN HAREKETE GEÇTİ


 

Başkan Vahap Seçer, işletme hakkı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Taşucu Limanı’nda incelemelerde bulunarak, yetkili personelden bilgi aldı. Limanın uzun süreliğine kiralama talebi için ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri yapacaklarını belirten Seçer, limanla ilgili akılcı ve köklü projelerinin olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’ne Türkiye’nin tek gümrüklü ve uluslararası limanını işletme hakkına sahip belediye olma özelliği veren Taşucu Limanı’nda incelemelerde bulundu. Yük ve yolcu taşımacılığının yapıldığı limanda yetkili personelden bilgi alan Seçer, alanı gezerek limanla ilgili geniş bilgi aldı. 
İncelemelerin ardından limanlar ilgili değerlendirme yapan Başkan Seçer, “Daha derli toplu bir liman olsun. Hem yük, hem yolcu taşımayı daha uygun hale getirelim. Fiziki koşulları düzeltelim. Burada marina hüviyetinde bir faaliyet alanı da geliştirebiliriz. Buna elverişli bir liman. Bunlar parasal anlamda önemli yatırımlar gerektiriyor. Akıllı bir proje ile daha sonra da bilinçli bir işletme anlayışıyla Taşucu Limanımızı uluslararası standartlara uygun hale getirebiliriz” dedi.

“TÜRKİYE’DE GÜMRÜKLÜ VE ULUSLARARASI LİMAN İŞLETEBİLEN TEK BELEDİYEYİZ”
Taşucu Limanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Seçer, “Burada yolcu ve yük taşımacılığı yapılabiliyor. Buranın bir özelliği var. Gümrüklü ve uluslararası bir liman. Belediye olarak da bizim bir özelliğimiz var; Türkiye’de tek gümrüklü ve uluslararası limanı işleten belediyeyiz. Buradaki fiziki koşulları inceledim ve yetkili arkadaşlardan bilgi aldım. Hem Büyükşehir Belediyemiz’in sorumlu olduğu bölümdeki yetkili arkadaşlardan, hem de Gümrük Bakanlığımız’a bağlı müdürümüzden bilgi aldık” diye konuştu.

“BU LİMANDA KÖKLÜ BİR PROJE ÇALIŞMAMIZ VAR”
Limanı etkili ve verimli bir şekilde işletebilmek için uzun süreli tahsis gerektiğini, bunun için de ilgili kurumlarla görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bizim burada köklü bir proje çalışmamız var ama ilgili kurumdan uzun bir süreli kiralama talebimiz var. Bunu sağladığımız taktirde biz buraya bir proje uygulamak istiyoruz. Daha derli toplu bir liman olsun. Hem yük, hem yolcu taşımayı daha uygun hale getirelim. Fiziki koşulları düzeltelim. Burada bir marina hüviyetinde bir faaliyet alanı da geliştirebiliriz. Buna elverişli bir liman” ifadelerine yer verdi.

“AKILLI BİR PROJE İLE LİMANI ULUSLARARASI STANDARTLARA GETİREBİLİRİZ”
Düşündükleri projelerin ciddi yatırımlar gerektirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Akıllı bir proje ile daha sonra da bilinçli bir işletme anlayışıyla Taşucu Limanımızı uluslararası standartlara uygun hale getirebiliriz. Bu çalışmaları yaparak böyle bir limanı bölgemize kazandırmak istiyoruz ancak tabii ki ilgili kurumun bize vereceği izne bağlı. Uzun vadeli bir tahsis ya da kiralama protokol anlaşması yapabilirsek bütün bu projeleri hayata geçirebileceğiz” diye konuştu.
Balıkçı barınağı, yat limanı, rıhtım ve gümrüklü alan, uluslararası liman bölgesi olmak üzere 3 kısma ayrılan Taşucu Limanı’ndan uluslararası seferler yapılıyor. KKTC’ye seferlerin düzenlendiği limanda, özellikle yaz aylarında yatlar ile günübirlik gezi tekneleri, günde 1000-1500 kişiyi Silifke koylarına ulaştırıyor. 7 gün 24 saat esası ile hizmet veren liman tesisini feribot, yolcu gemisi, ro-ro yolcu ve ro-ro yük gemileri, kuru yük gemisi, genel kargo gemisi, deniz otobüsleri, gezinti gemisi, yatlar ve balıkçı gemileri kullanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA