SOROPTİMİSTLİK VE DOSTLUK GÜNÜ İÇİN COŞKULU KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOROPTİMİSTLİK VE DOSTLUK GÜNÜ İÇİN COŞKULU KUTLAMA


 

Kurulduğu ilk günden bu yana kadınlara ve genç kızlara yönelik pozitif ayrımcılığıyla adından sıkça söz ettiren İçel Soroptimist Kulübü, “3 Ekim Soroptimistlik ve Dostluk Günü”nü, kulüp üyeleri ve dostlarının geniş katılımıyla Mersin Hilton Oteli’nde kutladı.

Haber Merkezi

Dostluk Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, Soroptimistlerin, karşılıklı sevgi, saygı, ve hoşgörü çerçevesinde dostluklarını geliştireceğini, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadelede kadınların ve kız çocuklarının sesi olmaya devam edileceğini, 1921’de ABD’de kurulan Soroptimist Kulübü’nün,  kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın yanı sıra 1. Dünya Savaşı’ndan sonra halkların dostluk ve barış için yükselen sesi olmak, şiddet ve çatışma kültürünün ortadan kaldırılmasını da kendilerine ilke edinildiği, vurgulandı.  
1970’den bu yana Mersin’de sayısız kadın ve genç kızın sesi olduklarını, onların yaşam standartlarının iyileştirilmesi için kesintisiz mücadele verdiklerini belirten İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Ganime Turan yaptığı konuşmada, “Bugün farklı dinden, dilden, ırktan, coğrafyadan, geleneklerden gelen soroptimistler, saat farkı ile aynı anlamlı günü kutluyor, aynı dilekleri diliyor, aynı dertlerden kurtulmak için çözüm üretmeye çalışıyor. Bu büyük organizasyonla dünya küçülüyor ve fikirlerimiz büyüyor. Umut ve cesaretle, hep birlikte ‘3 Ekim Dostluk ve Soroptimistlik Günü’  kutlu olsun. Sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA