BÜYÜKŞEHİR’DE SENDİKALAR ARASINDA YETKİ KAVGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE SENDİKALAR ARASINDA YETKİ KAVGASI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Mart 2020’de başlayacak Toplu İş Sözleşmesi öncesi sendikalar arasında yetki kavgası yaşanıyor.

SONER AYDIN

31 Mart seçimlerinde MHP’den CHP’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde önümüzdeki yıl Mart ayında başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesi yetki kavgası yaşanıyor. Şu an belediyede yetkili sendika konumunda bulunan Belediye-İş Sendikası yetkinin kendisinde olduğunu belirtirken, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ise yetkinin kendilerine geçtiğini savundu.

5 BİRİMDE 10 BİN İŞÇİ İÇİN SENDİKALAR YARIŞA GİRDİ

MESKİ Personel A.Ş., MESKİ kadrolu işçiler, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat ve Büyükşehir Belediyesi birimlerinde olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi için Belediye-İş Sendikası ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yarış başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DE SENDİKALAR ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nde yetki Belediye-İş Sendikası iken, İmar İnşaat’ta ise yetki Genel-İş’te. Belediye birimleri ve MESKİ’de örgütlenme çalışmalarına başlayan Genel-İş Sendikası 867 işçinin çalıştığı Büyükşehir Belediyesinde yetkinin kendilerine geçtiğini açıkladı. Belediye-İş Sendikası ise 2 Kasım’a kadar Büyükşehir’de yetkinin kendilerinde olduğunu 2 Kasım’dan sonra yeni yetki için Bakanlığın karar vereceğini bildirdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA