MERSİN’DE ENFLASYON UÇUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ENFLASYON UÇUYOR


 

Alım gücünün giderek düştüğü Mersin’de enflasyon rakamları yüzde on iki aylık ortalamalara göre 19,93 oranında arttı.

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesi Eylül ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.  Kurumdan yapılan açıklamada, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesinde TÜFE’de 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 9,01, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,42 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,93 oranında artış gerçekleştiği belirtildi.

BÖLGEDE EN YÜKSEK ARTIŞ GÖSTEREN SARIMSAK, EN FAZLA DÜŞÜŞ GÖSTEREN LİMON

Türkiye genelinde TÜFE'de aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin yüzde 42,58 değişim oranı ile sarımsakta olduğu,TR62 Adana Bölge'sinde aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin yüzde 52,64 ile sarımsakta olduğu belirtildi. Türkiye genelinde TÜFE'de aylık en fazla düşüş gösteren madde yüzde 24,62 değişim oranı ile limon, TR62 Adana Bölge'sinde de aylık olarak en fazla düşüş gösteren madde yüzde 26,35 ile limonda olduğu ifade edildi.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ 43,86 İLE ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜN GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ

TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre sağlık yüzde 15,41, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 14,98, lokanta ve oteller yüzde 14,87 ve eğitim yüzde 14,00 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarından olduğu belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA