ALMAN NATALİE MÜSLÜMAN OLUP, NEYLA NADİDE İSMİNİ ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALMAN NATALİE MÜSLÜMAN OLUP, NEYLA NADİDE İSMİNİ ALDI


 

Mersin’in Erdemli ilçesine gezmek için gelen Alman öğrenci Natalie Nametso Ehrmann, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olup, Neyla Nadide ismini aldı.

Almanya’da üniversite öğrencisi olan ve gezmek için Erdemli’ye gelen Natalie Nametso Ehrmann, Müslümanların dinlerine olan bağlılıkları ve yardımlaşma duygularının dikkatini çektiğini belirtti. En çok da ezan sesinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Ehrmann, kararının ardından Erdemli İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaatta bulunduğunu anlattı.

İlçe müftülüğünde ise ihtida merasimi gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Natalie Nametso Ehrmann, Neyla Nadide ismini aldı. İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Neyla Nadide’ye İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Neyla Nadide şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirdi ve Müslüman oldu.

Burada kısa bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “Hak din ve Allah katında tek din İslam'dır. İslam pazarlıksız, beklentisiz sevgidir. Neyla Nadide kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin dinimizi seveceğinden eminim. Bu merasimde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşimize Müslüman olduğuna dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp veriyoruz” dedi.

Merasim sonrasında İlçe Müftüsü Dr. Erenay, Neyla Nadide’ye ihtida belgesini takdim etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA