MERSİN TÜRK EXİMBANK ŞUBESİ AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TÜRK EXİMBANK ŞUBESİ AÇILDI


 

Türk Eximbank Mersin Şubesi Akdeniz İhracatçıları Birliği (AKİB) bünyesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Gülle ve Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

SONER AYDIN

Törende konuşan İsmail Gülle, Mersin ve çevre illerin son yıllarda gösterdiği ihracat performansının bu bölgede bir Eximbank şubesi açılmasını zorunlu hale getirdiğini vurguladı. 
İsmail Gülle,  Mersin ve bölgenin ihracat rakamları hakkında şu bilgileri verdi: “2018’de sadece Mersin ilimiz ihracatçıları, ihracatlarını bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında artırarak 1,7 milyar dolara taşıdı. Bu sayede ilimizin ihracattan aldığı pay da yüzde 1’in üzerine çıkmış oldu. Akdeniz İhracatçı Birliklerimiz ise, iddialı ihracat rakamlarını sürdürüyor. AKİB’in ilk 9 ayda ihracatını yüzde 11 artırarak 10 milyar sınırına dayandığını görüyoruz.  Bu gelişmeler ışığında, İstanbul’da Dış Ticaret Kompleksimiz ve İzmir’de EİB İrtibat Ofisi’nin ardından, AKİB binamızda da ihracatçılarımıza hizmet verecek şubeyi açıyoruz. 2018’de her 4 dolar ihracatımızın 1 dolarında Eximbank’ın katkısı var. Bu oran çok kısa sürede çok daha ileri seviyeye taşınacak. Bu konuda her şeyi Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan beklemek olmaz dedik, TİM ve İhracatçı Birliklerimiz olarak, yedek akçelerimizden 256,2 milyon TL’ye geçtiğimiz ay Eximbank’a aktardık. Bu sayede bankamızın daha fazla ihracatçıya, daha uygun koşullarda,  daha geniş bir yelpazede hizmet verebilmesi için elimizi taşın altına koyduk. Birliklerimizdeki her bir kuruşun tekrar ihracatçılarımızın emrine, kullanımına sunulması en temel önceliğimiz.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA