ŞİDDET YASASINI ÇIKARTIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİDDET YASASINI ÇIKARTIN!


 

Mersin’de öğretmene yönelik şiddeti protesto eden eğitim emekçileri, eğitimcilere yönelik şiddet yasasının bir önce çıkartılması için iktidara seslendi.

SONER AYDIN

Mersin’de eğitimcilere yönelik şiddete bir yenisi daha eklendi. Mezitli Vali Şenol Engin İlkokulu’nda görev yapan Nigar Özçelik isimli öğretmen bir öğrenci velisi tarafından darp edildi. Hastaneye kaldırılan Özçelik’in tedavisi sürerken, sendikalardan eğitimciye yönelik şiddete tepki geldi. Vali Şenol Engin İlkokulu önünde bir araya gelen Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen temsilcileri şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi. Çok sayıda ve öğrenci de okul önüne gelerek şiddete tepki gösterdi.

“OKULLARIMIZI EĞİTİM YAPILAMAZ HALE GETİREN VELİ İSTEMİYORUZ”
Öğretmene yönelik şiddeti kınayan Eğitim-İş Şube Başkanı Hakan Boyar, şiddete karşı caydırıcı cezaların gelmesini istedi. Okulların eğitim öğretim yuvaları olduğunu ve şiddetten uzak kalması gerektiğini belirten Boyar, “Okullar şiddetin girmemesi gereken alanlarken bu sorumsuz, ruh hali bozuk velinin okulda öğretmene ve öğrencilere yaşattığı travmanın bir bedeli olmalıdır. Artık okullarda öğrenciye soru sormaya, yerine otur demeye, yerini değiştirmeye korkuyoruz. Okullarımızı eğitim yapılamaz hale getiren, sınıftaki yer değişikliğine bile karışan veli istemiyoruz. Bırakın öğretmenlerimiz işini yapsın. Ailelerinden fazla vakit geçirdiğimiz öğrencilerle hiçbir sorunumuz yoktur. Öğretmenine hakaretin ve şiddetin bu kadar çok olduğu bir ortamda başarı beklemek hayal olur. Öğretmenlerimiz huzurlu çalışabilecek ve işlerinin gereklerini yapabilecekleri ortamlar istemektedirler. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyoruz. Eğitim camiasının yalnız olmadığını gösterin ve şiddet yasasının hemen çıkmasını sağlayın. Ruh sağlığı bozuk bu insanlara ağır cezalar verilmeli ki bir daha öğretmene hiç kimse şiddet uygulamaya cesaret etmesin” dedi.

“BAKANLIK ACİLEN ÖNLEM ALMALI”
Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik ise son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin, yöneticilerin maruz kaldığı şiddet olaylarında artış gözlendiğini söyledi. Saldırılara karşı bakanlığın acilen önlem alınması gerektiğini dile getiren Çelik, “Bu gidişat bizi endişelendirmektedir.  Şiddetin egemen ve baskın olduğu yerde sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamından bahsetmemiz imkânsızdır. Çünkü eğitimcilere yapılan saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması ve sıradanlaşması maalesef acı bir realite olarak bizi endişelendirmektedir.  Eğitim çalışanlarımızın şiddete maruz kalmaları asla kabul edilebilir bir durum değildir. Eğitimcilerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren yaklaşımlar, politikalar, bugün geldiğimiz noktanın en önemli sebebidir. Eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının kenetlenerek yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu yerelde ve genelde tüm Türkiye kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz” diye konuştu.

“NEREYE GİDİYORUZ BÖYLE?”
Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan da öğretmene yönelik şiddetin son bulmasını istedi. “Nereye gidiyoruz böyle, yazıklar olsun” diyen Ercan şunları söyledi: “Bu tür saldırıların aynı okulda eğitim gören çocuklarımızı da etkilediğini, öğrencilerimizin küçücük yüreklerinde tamiri imkansız yaralar açtığını da unutmayalım. Hiçbir sendika ayrımı yapmadan eğitim çalışanlarına yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırıda şiddete maruz kalan Nigar öğretmenimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA