KAZANILMIŞ HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANILMIŞ HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz dönem uygulanan 65 yaş altı emekli kartının yeni dönemde kaldırılmasına tepki gösteren Emekli-Sen Şube Başkanı Aleybeyoğlu, “Belediye başkanı ile konuşmak için yaptığımız girişimlere hala yanıt alabilmiş değiliz” dedi.

SONER AYDIN

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Mersin Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Petrol-İş Sendikası binasında gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda emeklinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve emek örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

EMEKLİLER RESMEN SENDİKA KURABİLECEK
Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Şube Başkanı Aleybeyoğlu, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin “Sendika kurmanın izne bağlı olmadığını” belirtmesiyle emeklilerin sendika kurmasının önünde bir engel bulunmadığını söyledi. Kararın ardından, toplu sözleşmeli sendika hakkının kazanılması noktasında gerekli Anayasal ve yasal düzenlemelerin gerçekleşebilmesi için dayanışma çağrısı yapan Aleybeyoğlu, “Milyonlarca emeklinin sendikalı olmasının yolu açıldı. Ankara Valiliği emeklilerin sendika kurmasına izin vermezken mahkeme kararı bozdu. Milyonlarca emekli kurulan Emekliler Sendikası'na üye olabilecek. Şu an memur emeklilerinin zammı Memur-Sen tarafından yapılan pazarlıkla belirleniyor. Ankara Valiliği, Tüm Emekliler Sendikası'nın kuruluş için yaptığı başvuruyu, işleme koymadı. Ankara 8. İdare Mahkemesi ise ‘Sendika kurmanın izne bağlı olmadığını’ belirterek, valiliğin kararını hukuka aykırı buldu. Böylece mahkemenin kararıyla, yaklaşık 13 milyon emekliye sendikalaşma yolu açıldı” dedi.

“MERSİN’E DE BELEDİYE YÖNETİMİNE DE YAKIŞMIYOR”
Mersin’in yaklaşık 25 bin emeklinin yaşadığı bir emekli kenti olduğunu belirten Aleybeyoğlu, “Bu kent aynı zamanda barışın da kenti. Tüm farklılıklarımıza rağmen birlikte yaşama kültürünü oluşturabilmiş nadir kentlerimizden. Mersin’de önceden beri uygulanan 65 yaş altı emekli kartı ne yazık ki bu dönemde kaldırıldığını üzülerek öğrendik. Emekliler başta olmak üzere emekçiler ve yoksul kesime yönelik daha fazla destek beklerken kazanılmış bir hakkın bırakın ileriye götürülmesi bir yana ortadan kaldırılmış olması Mersin’e de Belediye yönetimimize de yakışmıyor. Büyükşehir belediye başkanından bu konu başta olmak üzere uzun zamandır Emeklilerin sorunlarını ve düşüncelerimizi, projelerimizi konuşmak için yaptığımız girişimlere hala yanıt alabilmiş değiliz. Bu kentte emekliler, emek örgütleri ile görüşülmüyorsa kimlerle görüşülüyor? Bu sorunun peşini bırakmayacağımızı da belirtmek istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Mersin Şubesi Başkanı Adil Aleybeyoğlu, olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi. Aleybeyoğlu’nun listesi şu isimlerden oluştu: Üye; Ahmet Tekir, Güldane Kövenç, Şehriban Mor, Döndü Özbilen, Fatih Kaplan, Hüseyin Kurt. Denetim Kurulu Asil; Ramazan Ateş, Oktay Canpolat, Abdullah Zeki. Disiplin Kurulu Asil; Ali Kenan Nacar, Ziyaattin Taşyürek, Celal Şahin.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA