CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: YOL YAKINKEN İPTAL EDİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: YOL YAKINKEN İPTAL EDİN!


 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne giderek, inşaatın yeniden gözden geçirilip, derhal durdurulması için çağrı yaptı. Karaca, “İnşaata ilişkin anlaşmayı da yol yakınken iptal edin” dedi.

GİZEM EKİCİ

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, çevre ve doğa dernekleri ile buluşmak, sorun, şikayet ve talepleri dinlemek için geldiği Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali'ne giderek, “Durdurun” çağrısı yaptı.

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Akkuyu mevkiinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin önünde bir basın açıklaması yapan Karaca, projenin, insan ve doğa sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.

“PROJEDE BİZİM VATANDAŞLARIMIZ DEĞİL RUS VATANDAŞLARI ÇALIŞACAK”

İnşaatın durdurulması konusunda çağrı yapmak için çevre gönüllüleriyle bölgeye geldiklerini belirten Karaca, katılımcılara teşekkür etti. Karaca, projede Türk vatandaşlarının istihdamına imkan verilmeyeceğini iddia ederek, şöyle konuştu: “Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, santralde 7-8 bin kişi gibi afaki rakamlarda iş olanağı sağlanacağı iddia ediliyor. İnşaatta amele olarak çalışabilirsiniz ama yine yapılan sözleşme uyarınca bu nükleer santral tamamlanıp, reaktörler devreye girdiğinde o sözleşmeye göre burada sadece ve sadece Rus vatandaşları çalışacak. Bizim vatandaşlarımızdan bir birey dahi iş imkanına sahip olamayacak"

“BÜTÜN ALETLER RUSYA'DAN”

Projenin inşaatında yerli ürünlerin kullanılmayacağını öne süren Karaca, "Anlaşmaya göre burada yapılan inşaata Türkiye'de üretilen bir tek çivi dahi çakılmayacak. Tamamı Rusya'dan gelecek. İnşaat bittikten sonra da bütün yedek parçalar, aletler Rusya'dan gelecek. Bunu, sözleşmeden biliyoruz." dedi.

“İNŞAATI DERHAL DURDURUN”

Gülizar Karaca, santral anlaşmasında eksikliklerin olduğunu savunarak, alternatif enerji kaynaklarına yönelinmesi gerektiğini dile getirdi. Projenin durdurulmasını istediklerini kaydeden Karaca, "Nükleer santral inşaatını yeniden gözden geçirin ve derhal durdurun. İnşaata ilişkin anlaşmayı da yol yakınken iptal edin." ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA