TACİZ İDDİASIYLA YARGILANAN İMAM GÖREVDEN ALINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TACİZ İDDİASIYLA YARGILANAN İMAM GÖREVDEN ALINDI!


 

Tarsus’ta 4 yıl önce 12 yaşındayken yaz tatilinde gittiği kuran kursunda E.S.’ye cinsel istismar, uyguladığı için yargılanan imam M.D. görevden alındı!

Haber Merkezi

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde imamlık yapan M.D.’nin, 4 yıl önce Adana’da 12 yaşındaki E.S.’yi taciz ettiği iddiaları sonrası CHP Konuyu Meclise taşımıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, verdiği soru önergesiyle Tarsus’ta 12 yaşındaki bir çocuğu istismar etmesine rağmen tutuklanmayan cami imamı M.D.’yi sormuş, “Sanık maalesef önceki duruşmada tahliye edildi. Oysaki tüm taciz dosyalarında asıl olan mağdur çocuğun beyanlarıdır. E.S. ifadesinde; 12 yaşındayken yaz tatilinde sabahları Adana'daki bir camide Kuran kursuna gittiği sıralarda, temizlik de yaptığını, bu sırada imam M.D.'nin kendisini depoya gönderip burada cinsel tacizde bulunduğunu aktarmaktadır. Bu imamın siyasal bağlantılarını kullanarak olayı örtbas ettiği iddia edilmektedir” dedi.

 

İDDİALAR DOĞRU MU?

Milletvekili Antmen, önergesinde bahsi geçen iddiaların doğru olup olmadığını sorarak  “Doğru ise bahsi geçen imam M.D. neden tutuklanmamaktadır? İstismara uğrayan 12 yaşındaki E.S’nin beyanı neden dikkate alınmamaktadır? Bahsi geçen imam M.D. hakkında, başka cinsel taciz ve istismar iddiası bulunmakta mıdır?  Bu kişi halen görevine devam etmekte midir? Bu kişi hakkında daha önce şikayette bulunulmuş mudur?” sorularını yöneltmişti.

 

BAŞKA BİR İHBAR VE ŞİKAYET YOK

Alpay Antmen’in önergesini yanıtlayan Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da konuyla ilgili yazısını gönderdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından gönderilen yazıda “Diyanet İşleri Başkanlığınca, söz konu kişi hakkında gerekli idari ve disiplin işlemleri yapılmış olup kişinin kurumumuzla ilişiği kesilmiştir. Önerge konusu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığına intikal eden başka bir ihbar ve şikayet bulunmamaktadır” denildi.

 

ÜÇ KEZ İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMİŞ

Mahkeme safhasında ailenin avukatları, E.S.'nin ailesinin 30 yıldır tanıdıkları imama güvenerek kızlarını Kuran kursuna gönderdiklerini belirtti. E.S.'nin annesi A.S ise “Kızımız 3 defa intihara kalkıştı. Sabaha kadar başında beklemekteyim. Geceleri çığlıklarla uyanmaktadır. ‘Yapma' diye bağırmaktadır. Adalet istiyorum ve ceza almasını istiyorum” diye konuştu. Duruşmanın ardından sinirlerine hakim olamayan anne A.S. adliye koridorlarında tepkisini bağırarak dile getirdi.

 

SAADET ÖĞRETMEN İSYAN ETTİ

2015 yılında Adana’nın Tekir ilçesinde yaz aylarını geçirmek için ailesiyle birlikte giden ve burada camiye Kuran kursuna giden E.S.’ye iddiaya göre imam M.D. cinsel tacizde bulundu. Yaşananları bir süre kimseye anlatamayan E.S.’nin durumu öğretmenine anlatmasıyla olayın mahkeme süreci başladı.

Şu anda 16 yaşında olan E.S.’ye karşı işlendiği öne sürülen cinsel saldırı olayının görüldüğü Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “sanığın tutuksuz yargılanması” ve duruşmayı ertelemesi kararına ise tepki yağmıştı.

Tacizle suçlanan imamın serbest bırakılması başta mağdure E.S.'nin ailesi olmak üzere, duruşmaya katılan Mersin Bürosu Avukatları ile Çocuk İstismarı Derneği Başkanı Saadet Özkan'ı isyan ettirdi. Daha önce İzmir'de bir okulda ortaya çıkardığı taciz olayı nedeniyle Uluslararası Cesaret Ödülüne layık görülen ve bu ödülü ABD Başkanı Melane Trump'un elinden alan Saadet Özkan, sosyal medyada ağlayarak çektiği videoda, karara isyan ettiğini belirterek, “Herkesi duyarlı olmaya, bu davayı takip etmeye ve çocuğumuza sahip çıkmaya çağırıyorum. 12 yaşında, derslerinde çok başarılı bir çocuk şu an okula gidemiyor, hayata küsmüş durumda, bu ülkede herkese sesleniyorum, gelin çocuklarımızı hep birlikte koruyalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA