OKUL YOLU EZİYETİ SON BULSUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKUL YOLU EZİYETİ SON BULSUN!


 

Mezitli’de Cemilli Mahallesinde oturan, ancak 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzucubelen İlkokulunda okuyan öğrenci ve veliler yaşadıkları servis sorununa çözüm istedi.

 

Haber Merkezi

 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde Cemilli Mahallesinde oturan, ancak 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzucubelen İlkokulunda okuyan öğrenci ve veliler yaşadıkları servis sorunu nedeniyle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Okula giderken ulaşımda karşılaştıkları sorunları anlatan öğrenciler, Başkan Tarhan’dan çözüm için destek istedi.

Özellikle kış şartlarında okula ulaşmakta büyük zorluk yaşadıklarını ifade eden veliler, “Milli Eğitim Müdürlüğü okulun servis taşıma alanında olmadığını söyledi. Yaklaşık 7 kilometre uzakta olan okulumuza çocukların yürüyerek gitmesi mümkün değil. Kaldı ki bunlar küçük ilkokul öğrencileri. Kendi imkânlarımızla taşımaya çalıştık, ancak anlaştığımız kişi, ‘13 öğrenci olduğundan kurtarmıyor’ diyerek taşımayı bıraktı. Bizim de özel aracımız olmadığından götürme şansımız yok. Sorunumuzun çözümü için her zaman yanımızda olan Başkanımız Neşet Tarhan’dan destek istedik. Kendisi de konunun takipçisi olacağını söyledi. Şimdi gönül rahatlığı ile köyümüze dönüyoruz” dediler.

 

“EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz bu dönem ağırlıklı olarak eğitime yatırım yapıyoruz. Okullarımızdan talep geldiği doğrultuda eksiklerini tamamlama konusunda elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Boyama yapıyoruz, bakım, onarım ve tamirat desteği sağlıyoruz. Bize ulaşımla ilgili öğrenci ve velilerimizin ilettiği sorunları ilgili kurumlarla görüşerek çözümü için takipçisi olacağım. Gönül isterdi ki teknolojinin bu denli geliştiği günümüzde hiç bu tür sorunlar yaşanmasın. Ancak maalesef yaşanabiliyor” dedi.

 

“MEZİTLİ’DE EĞİTİM HAMLESİ BAŞLATTIK”

Eğitim alanında çok önemi işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Çağdaş Atatürkçü bir gelecek yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bu dönem eğitim ve kültür-sanat konularına ağırlık vereceğiz. Özellikle geleceğimizi sağlam zeminlere oturtmanın en iyi yolu eğitimden geçmektedir. Bu bilinçle eğitim ağırlıklı bir çalışma programı belirledik. Bölgenin en iyi okul öncesi eğitim kurumu olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki dönem 5 okulumuzu daha hızla yaparak eğitime açacağız. Çocuklarımızı okul öncesi eğitimden başlayarak Atatürkçü, demokrasiye inanan bireyler olarak yetiştireceğiz. Burada Atatürk ilke ve cumhuriyet değerlerine bağlı bir eğitim vereceğiz. Biz anaokulunun önemini biliyoruz. Ona göre de hassas davranarak öğretmenlerimizden okul programımıza en ince ayrıntısına kadar dikkat ediyoruz. Eğitime katkıya yönelik diğer faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Öte yandan, özellikle üniversiteye giden ve barınma sorunu olan kız öğrenciler için de proje yapacağız. Şu anda küçük de olsa bir kız öğrenci evimiz var ama önümüzdeki dönemde acilen kız öğrenci yurdu yapacağız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA