LİDER DEĞİŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİDER DEĞİŞTİ


 

Mersin Süper Amatör Lig’de Erdemli Belediyespor attığı 10 gol ile haftaya lider girdi.

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de 2’nci hafta kısır geçerken, liderde değişti. Erdemli Belediyespor attığı 10 gol ile haftaya lider girerken, 18 golün atıldığı haftada ilk hafta liderlik koltuğuna oturan Silifke Belediyespor gol averajı ile 3’ncü sırada yer aldı. Lige iyi bir giriş yapan Akdeniz Belediyespor ise 2 haftada attığı 9 gol ile 2’nci sırada yer aldı.

LİDER ERDEMLİ
Geçen sezon Erdemli Belediyespor güçlü bir kadro kurmasına rağmen şampiyonluk yarışından erken kopmuş Play-Off’larda ise bir varlık gösterememişti. Bu sezon aynı hataları yapmamak için işi sıkı tutan Erdemli ekibi oynadığı iki karşılaşmayı da kazanarak lider oldu. Geçen sezon Bölgesel Amatör ligden düşen Mut İdman Yurdu ile deplasmanda oynamasına rağmen göze hoş gelen futbolun yanı sıra attığı 2 gol ile maçı 2-0 kazanan Erdemli Belediyespor gücünü de göstermiş oldu.
Ligin ikinci haftasında liderlik koltuğuna gol averajı ile oturan Erdemli Beledieyspor ligin 3’ncü haftasın da sahasında hafta içi mesaisinde Gülnar Belediyespor ile oynayacak. Liderliği kaptırmak istemeyen Erdemli temsilcisinin sakat ve cezalı oyuncusu bulunmuyor. 

AKDENİZ COŞTU
Akdeniz Belediyespor denince ilk akla alt yapı gelemsine rağmen bu sezon A takıma yapılan takviyeler ile zirve yarışında sezon sonuna kadar olacağını ilk 2 haftada gösterdi. Ligin 2’nci haftasında attığı 9 gol ile 2’ncilik koltuğuna oturan oturdu. Hafta sonu küçülmeye giden, kabuk değiştiren Toroslar Belediyespor ile Koray Aydın stadında karşı karşıya gelen Akdeniz Belediyespor karşılaşmayı 1-0 kazanarak haftayı 3 puan ile kapattı
Maçın büyük bölümünde etkili oynayan Mavi Beyazlı ekip attığı tek gole 3 puanın sahibi oldu. Ligde 2’nci konumuna gelen Akdeniz Belediyespor Çarşamba günü  kendi sahasında 1 galibiyeti bulunan Tarsusgücü ile oynayacak.

2’DE 2 YAPTI
Tahlisiz bir şekilde Bölgesel Amatör ligden Süper Amatör lige gelen Silifke Belediyespor Süper lige bu sezon çıkan Erdemlispor ile Silifke’de karşılaştı. Ligin yeni ekibine attığı 3 golle 3-0 yenerek 3 puanı alan Silifke Belediyespor haftayı gol averajı ile 3’ncü sırada tamamladı. Zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün oynayan Silifke temsilcisi rahat bir maç çıkardı.
Neredeyse maçı tek kale oyununa çeviren Kırmızı Beyazlı ekip bulduğu 3 gol ile ligde 2’de 2 yaparak kayıpsız yoluna devam etti. Silifke Belediyespor hafta sonu Anamur’a gidecek. Zorlu karşılaşma hafta içi oynayacak. 
Ligin yeni ekibi Erdemlispor ise kendi sahasında Toroslar Belediyespor ile oynayacak. Henüz puanı bulunmayan Erdemli temsilcisi ilk puanını almak için sahaya çıkacak.

PUANLAR PAYLAŞILDI
2 haftada 4 puan toplayan İçel Yolspor ligin yeni ekiplerinden olan Karacailya Veteranlarspor ile 1-1 berabere kaldı. Her iki takımında kontrollü oynadığı maçta fazla gol pozisyonu çıkmadı. Karşılıklı atılan 1’er golle puanları paylaşan ekipler sahadan üzülmeden ayrıldı. Topladığı 4 puanla haftayı 4’ncü sırada tamamlayan İçel Yolspor ligin güçlü ekiplerinden Tarsus Belediyespor ile Sunu Çim sahada karşılaşacak.
Ligin yeni ekibi Karacailya Veteranlar 2 haftada aldığı 1 puan ile 12’nci sırada yer bulsa da sergilediği pozitif futbolla ligin renkli kulüplerin başında geliyor. Karacailyas Veteranlar  Homurlu 1951 ekibi ile karşılaşacak.

ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
2 sezon önce Bölgesel Amatör ligden Süper Amatör lige düşen Anamur Belediyespor hafta sonu Tarsus’ta karşılaştığı Tarsus Belediyespor’a 3-2 kaybederek çöküşü bu sezonda devam ediyor. Her sezon kurduğu güçlü kadro ile oynadığı ligde şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Anamur Belediyespor 2 sezon dur yokları oynuyor. Ligde oynadığı 2 karşılaşmada 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak ligde 5’nci durumda olan Anamur ekibi Tarsus Belediyespor ile girdiği gol düellosunu 3-2 kaybederek evine üzgün döndü.
Geçen sezon büyük paralar harcamasına rağmen şampiyonluğa ulaşamayan Tarsus Belediyespor bu sezonda işi zor görünüyor. Rakibi gibi oynanan 2 haftada 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti olan Tarsus Belediyespor 3 puan ile 8’nci sırada bulunuyor. Çarşamba günü Anamur Belediyespor bu sezon şampiyonluk isteyen Silifke Belediyespor ile Anamur’da karşılaşacak. Tarsus temsilcisi Mersin’de İçel Yolspor ile oynayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA