ÖZGÜN SAĞIR GÜVEN TAZELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZGÜN SAĞIR GÜVEN TAZELEDİ


 

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Olağan Genel Kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

SONER AYDIN

Mersin Eczacı Odası 2019 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu, oda toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda üye eczacının katıldığı genel kurula mevcut başkan Özgün Sağır’ın listesi ile gidildi. Sağır ilk sandıkta 189, ikinci sandıkta ise 176 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Mersin Eczacı Odası’nın yeni yönetim kurulu listesi Volkan Yıldız, Murat Yavrutürk, Aliye Akgül Aydın, Ayhan Kahyaoğlu, Mehmet Sayteki, Cemil Oktay Aslan’dan oluştu. 

“KENDİ İLAÇLARIMIZI ÜRETİYORUZ”
Eczacılar olarak artık kendi ürünlerini üretmeye başladıklarını dile getiren Başkan Özgün Sağır, şu an için biteson ve tebemtol ürettiklerini söyledi. 30’dan fazla ürün için ruhsat başvurusu yaptıklarını dile getiren Başkan Sağır, “Artık piyasada kendi ürünlerimiz mevcutken, başka ürünleri satıyor olmakta kendimizle çelişmekten başka bir şey değildir. Kendi ürünlerimize sahip çıkmamız gerektiğini daha bu kürsüden hatırlatmak istiyorum” dedi.

“ARTAN ECZACILIK FAKÜLTELERİ CİDDİ SORUNLAR YARATIYOR”
Türkiye’de eczacılık fakültelerinin sayısının giderek arttığını, bunun da beraberinde öğretim üyesi ve altyapı konusunda ciddi eksiklikleri de getirdiğini kaydeden Başkan Sağır, “Bu konuda zaman zaman Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışmalar ise maalesef sonuç vermemiş, fakülte sayısı 2000 yılında 8’iken, 2019’de 51’e yükselmiştir. 2019 yılında eczacılık fakülteleri kontenjanları ise 3524 olarak belirlenmiştir. Bir önceki yıla baktığımızda ise eczacılık fakülteleri kontenjanları 3366 olarak gerçekleşmiştir. Bu sorunun istihdam ile ilgili kısmına hepimiz hakimiz ancak mesleğimize yansıyan bir diğer olumsuz yönü ise, nitelik. 2018 yılında 500 tam puan üzerinden, 305 puan alan veya başka bir değişle sınav başarı sıralamasında 148.000’inci olan kişi eczacılık fakültesine girebiliyor. Burada gerek istihdam gerekse nitelik yönünden yapılması gereken elzem işler var; yeni eczacılık fakültelerinin açılmaması. Mevcut fakülteler içinde akredite olmayanların öğrenci alımını durdurması. Öğrenci alan fakültelerin kontenjanlarının düşürülmesi. Üniversite sınavında eczacılık fakülteleri için başarı sırası sınırlaması getirilmesi” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA