“HENÜZ BORÇLANMA YETKİSİNİ KULLANMADIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HENÜZ BORÇLANMA YETKİSİNİ KULLANMADIM”


 

İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, Mersin Büro Sorumlusu Hüseyin Kar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Bölge Müdürü Kulak, Seçer’e yeni görevinde başarılar dileyerek, İHA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seçer, geçen yaklaşık 6 aylık sürede gerçekleştirilen hizmetler ve Mersin kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Mayıs ayından bu yana beklediği 349 milyon 500 bin TL’lik borçlanma yetkisini 13 Eylül’de yapılan meclis toplantısında alan Başkan Seçer, “Benim derdim orada bir can simidi olarak dursun. Şu anda da bir haftayı geçti bu yetkiyi kullanmadım. Borçlanma zaman zaman bizim müracaat edeceğimiz bir enstrüman olarak şu anda duruyor. Şu anda borçlanmamız yok” dedi. 

“DEVRALDIĞIMIZ BORCUN ÜZERİNE EN AZ 200 MİLYON LİRA DAHA TAHAKKUK ETTİ”
Borçları ödeme noktasında iki aydır biraz nefes aldıklarını belirten Seçer, “Beş ayda 375 milyon lira borç ödedik. Geçen yılın ilk 5 aylık dönemine göre toplamda borçlarımız 109 milyon düşmüş. 1 Nisan’da devraldık, ancak devraldığımız borcun üzerine de tahakkuklar devam etti. En az 200 milyon lira daha tahakkuk etti. Biz dedik ki, 400 milyon lira piyasa borcu var, 600 milyon liranın üzerinde düzenli ödememiz gereken zorunlu ödemeler var ama 400-500 milyon lira da tahakkuk edilmeyen var. Bu borçların üzerine de en az 200-250 milyon lira yeni tahakkuklar oldu. Bizim harcamalarımız da var. Her ay 100 milyon liranın üzerinde para ödüyoruz. Bizim aylık gelirimiz 90-110 milyon lira arasında. Bu parayı biz çok efektif harcıyoruz” ifadelerini kullandı.
Asıl meselenin, harcamalarda sağladıkları düşüş olduğuna dikkat çeken Seçer, özellikle ‘gereksiz’ olarak nitelediği harcamalarda önemli bir düşüş olduğunun altını çizdi. Seçer, Yani kovanın altındaki delikleri tıkadık. Bunu sağlayabilmeniz için belediyeye hakim olmanız lazım. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bunu yaptığımızı düşünüyorum” dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA