’TÜRKİYE’NİN HAWKİNG’İNE AKÜLÜ ARAÇ MÜJDESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’TÜRKİYE’NİN HAWKİNG’İNE AKÜLÜ ARAÇ MÜJDESİ!


 

Türkiye çapında düzenlenen ’2.5 Dakikada Ne Bilim’ yarışmasında anlattığı ’Büyük Patlama’ teorisi ile Türkiye 3.’sü olan ve Hawking’e benzetilen bedensel engelli Neptün İpek Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi.

Haber Merkezi

Bu yıl girdiği üniversite sınavında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İngilizce Fizik Bölümü’nü kazanan Neptün bilim kadını olma hayallerine bir adım daha yaklaştı. İzmir’e gitmeden önce Başkan Seçer’e ziyaret eden Neptün, Başkan Seçer’den tam destek aldı. Hayallerine ulaşana kadar Neptün’e destek vereceklerini ifade eden Seçer’in ilk müjdesi de akülü araç oldu. Annesi Nilcan Yılmaz ile Başkan Seçer’i ziyaret eden Neptün, katıldığı yarışmayı, ilgi alanlarını ve hayallerini anlattı.
Başkan Seçer’den tam destek sözü alan Neptün, Seçer’in akülü araç sözü üzerine sevincimi gizleyemedi.

NEPTÜN, HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİDİYOR
SMA hastası ve ileri derecede skolyoz rahatsızlığı olan Neptün, bedensel engelini kendisine engel yapmadı ve hayallerine sınır koymadı. Çocukluk yıllarından itibaren güneş sistemini, yaşadığı gezegeni ve evreni merak etti. Merakının üzerine gitti ve edindiği astronomi kitaplarından yola çıkarak Büyük Patlamayı araştırdı. Türkiye çapında düzenlenen yarışmada üçüncü olarak Büyük Patlama konusundaki bilgisini başarı ile taçlandırdı. Astronomi ve fizikle ilgilenen ve karanlık madde üzerine çalışmak istediğini ileten Neptün, ileride başarılı bir bilim kadını olmak istiyor. 

“NEPTÜN’E İLGİ ALANINDA İLERLEME NOKTASINDA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Ziyarette anne Nilcan Yılmaz ve Neptün ile bir araya gelen Başkan Seçer, hem Neptün’ü hem de anne Nilcan Yılmaz’ı tebrik etti. Seçer, “Önce kızımıza akülü araç hediye edeceğiz. Eğitim aşamasında, kabiliyetini açığa çıkarma ve ilgi alanında ilerilere gitme noktasında elimizden gelen her türlü maddi, manevi desteği vereceğiz ve Neptün kızımızla sürekli iletişim halinde olacağız” dedi.
Neptün’ü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e emanet eden Başkan Seçer, “Neptün kızımızı Tunç Soyer Başkanımız’a emanet ediyorum. Kendisi ile iletişime geçip, sevgili Başkanımız’ın Neptün’le ilgilenmesini rica edeceğim” diye belirtti.
Neptün’ün her ihtiyaç duyduğunda yanında olacaklarını ve sürekli iletişim halinde olacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, tatillerde Neptün’ün kendisini mutlaka ziyaret etmesini istedi.

“BAŞARILI BİR BİLİM KADINI OLMAK İSTİYORUM”
Neptün, ödül aldığı Büyük Patlama teorisini makamda Başkan Seçer’e de anlattı. Başkan Seçer’le sohbet eden ve ilgi alanlarını anlatan Neptün, “Çocukluğumdan beri astronomiye ve fiziğe ilgim vardı. Önce güneş sistemini sonra evrenin nasıl oluştuğunu merak etmeye başladım. Astronomi kitaplarımda Büyük Patlama teorisini görünce daha ayrıntılı araştırmak istedim. Büyük Patlama’da çok küçük bir noktadan bu kadar büyük bir evrenin oluşması benim ilgimi çekmişti. Şimdi karanlık maddeyi merak ediyorum. Bu alanda ilerlemek, başarılı bir bilim kadını olmak istiyorum” diye belirtti.

“HAWKİNG’E BENZETİLMEKTEN GURUR DUYUYORUM”
Seçer’in kendisine yapılan Stephen Hawking benzetmesini sorması üzerine ise Neptün, “Güzel bir benzetme. Öyle bir benzetme yaptıkları için çok mutluyum, gururluyum” dedi.

“NEPTÜN, ÇOK ÖZEL, ÇOK GÜZEL BİR ÇOCUK”
SMA tip 2, ileri derecede skolyozu olan Neptün’ün çok özel bir çocuk olduğunu ifade eden anne Nilcan Yılmaz, Neptün’ün en büyük destekçisi. Kızının engelline aldırmadan gösterdiği başarıdan gurur duyan anne Nilcan Yılmaz, “Kızım bu dünyada başıma gelebilecek en güzel, en muhteşem şey.  Çok özel, çok güzel bir çocuk. Ona annelik yapma şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Başarısı ile çok gururlandık. Muhteşem bir duygu, kelimelerle anlatamam. Ben kızım için her şeyi yapmaya çalıştım. İyi ki yapmışım. Kızımı desteklemeye devam edeceğim. Kızım üniversitede istediği bölüme yerleşti. İnşallah hayalleri doğrultusunda ilerleyeceğiz” şeklinde kaydetti.
Anne Yılmaz’ın engelli çocuğu olan ailelere de mesajı vardı. Nilcan Yılmaz ailelerin çocuklarına destek olması gerektiğini ifade ederek, “Güzel çocuklara sahip olmak herkese nasip olmaz. Özel çocuklara annelik yapmak zor ama bir yandan da muhteşem bir olay. Engelli çocukları olan insanlar eve kapanmasınlar, hayata küsmesinler. Hayatta biz neyi yaşıyor ve tadıyorsak onların da aynı şeyi yaşamaya ve tatmaya hakkı var” diye belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA