SÜSLÜ KADINLAR ‘EGZOZA KARŞI’ PEDAL ÇEVİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜSLÜ KADINLAR ‘EGZOZA KARŞI’ PEDAL ÇEVİRDİ


 

Mersin’de bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadınlar ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek için sahil boyunca pedal çevirdi.

Haber Merkezi

Mersin’de bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ büyük ilgi gördü. ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık yaratarak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla her şehirde gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bisiklet turu Uğur Mumcu Parkı’nda start aldı ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Mezitli istikametinde devam ederek, Soli Pompeiopolis’te sona erdi. 
‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ diyerek yollara düşen kadınlar, sahili kahkahaları ile şenlendirdi. Mersin Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Gönüllü Organizatörü Ebru Petek Budur’un basın açıklamasının ardından sahil pedallanmaya başlandı ve bisiklet turu bu yıl Mersin ile birlikte ülkemizden pek çok şehir ve aralarında Londra, Milano, Berlin, Washington ve Tahran‘ın da bulunduğu 112 şehir, 14 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan ve global bir kadın hareketine dönüşmüş tur sayesinde kent birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Bisiklet Turu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan ile yüzlerce kadın katıldı.
Bisiklet turunun sona ermesinin ardından ise Pompeiopolis’te düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği mini konser ile kadınlar müziğin keyfine vardı.

GLOBAL BİR KADIN HAREKETİ: ‘SÜSLÜ KADILAR BİSİKLET TURU’ 
Bisikletlerini de kendilerini de süsleyen kadınlar, dikkat çekmek için yollar düştü. 
İlgi ve katılımın yoğun olduğu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, sivil bir taban kadın hareketi olarak her şehirde bağımsız ve gönüllü kadınlar tarafından organize ediliyor ve İzmir’de başlayarak, Türkiye’ye, ardından da dünyaya yayılan bir hareket haline geldi.  
Eş zamanlı olarak aynı saatte Türkiye’nin birçok ilinde ve dünyanın pek çok farklı kentinde kadınlar aynı anda pedal çevirdi. 
Kadınlar, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet ile dünyanın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin, yaşanan küresel iklim krizinin nedeninin insanlar olduğuna dikkat çekmeyi amaçladı.
Bisiklete binerek yoğun kent trafiğine çözüm olunabileceğini ve bisikletin de bir ulaşım aracı olarak algılanması gerektiğini dile getirdiler. Tur ile işe, okula, pazara veya ulaşılacak olan her noktaya bisiklet ile rahatlıkla gidilebileceğini gösterdiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA