AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEKİ GREV İPTAL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEKİ GREV İPTAL EDİLDİ!


 

AKP’li Akdeniz Belediyesi’ndeki grev oylaması İŞKUR tarafından iptal edildi. Bazı işçilerin imzasını geri çekmesi nedeniyle grevin iptal edildiği öğrenilirken, yetkili sendika ise imzaların baskı altında alındığını savundu.

SONER AYDIN

AKP’li Akdeniz Belediyesi ile belediyedeki yetkili sendika DİSK Genel-İş arasında başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamayınca arabulucuya gidildi. Arabulucudan ad sonuç alınmaması üzerine sendika grev oylaması için imza topladı. 160 işçi belediyede grev oylaması yapılması için imza verdi ve toplanan imzalar İŞKUR’a iletildi. Evrakları inceleyen İŞKUR, 17 Eylül Salı günü grev oylaması yapılmasına karar verdi. İşçiler grev oylaması için sandık başına gitmeye hazırlanırken 12 saat önce 16 Eylül günü akşam saatlerinde İŞKUR tarafından grevin iptal edildiği bildirildi. İŞKUR grev iptali olarak, işçilerin imzalarını geri çekmesini sunarken, yetkili sendikadan İŞKUR’a ve Akdeniz Belediyesi yönetimine tepki geldi. 

“ARKADAŞLARIMIZIN İMZASI BASKIYLA GERİ ÇEKİLDİ” 
Belediyedeki toplu sözleşme ve grev sürecine dair gazetemize açıklama yapan DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, İŞKUR’un yasalara aykırı hareket ettiğini söyledi. Grev oylaması için toplanan imzaların İŞKUR tarafından Akdeniz Belediyesi yönetimine verildiğini ve bunun üzerine işçiler üzerinde baskı kurulduğunu savunan Göksoy, “İşçilerin listesi belediye yönetiminin önüne gitmiş. İmza atan arkadaşlarımız çağrılıp ‘imzanızı geri çekin’ diye baskı yapılmış. Bir grup arkadaşımız işten atılma korkusu ile imzasını geri çekince, İŞKUR grev oylamasını iptal ediyor. Burada yasalar açıkça çiğneniyor. Biz imza toplayarak grev oylaması için karar çıkarttık. İŞKUR grev tarihi ve saati verdi. 12 saat kala grevi iptal ettiler. İmzaları belediyeye veren İŞKUR hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İşçilerin hakkını almak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA