“FERAY’IN KATİLİ ARAMIZDA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FERAY’IN KATİLİ ARAMIZDA”


 

Mersin’de katledilen Feray Şahin’i anan kadınlar, katil zanlısının serbest bırakılmasına, “Feray’ın katili aramızda” diyerek tepki gösterdi.

 SONER AYDIN

2 yıl önce evinde polis memuru Fatih Burak A.’nın silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Feray Şahin, Mersin’de kadınlar tarafından anıldı. Mezitli’de adı verilen parkta gerçekleştirilen anmaya Feray Şahin’in gözü yaşlı anne ve babası da katıldı. Burada Mersin Kadın Platformu adına konuşan Ayşe Bezeğiş, artarak devam eden kadına yönelik şiddetin cezasız bırakılarak meşrulaştırıldığını savundu. 

“KADINLAR DEĞİL, KATİLLER KORUNUYOR”
Feray’ın katil zanlısı Fatih Burak A.’nın 1 buçuk yıllık cezanın ardından serbest bırakıldığını dile getiren Bezeğiş, “Mersin’de 19 Eylül 2017 tarihinde kaldığı evde öldürülen Feray’ın katilini ne ailesi, ne akrabaları, ne okumak için yaşadığı Mersin’deki komşuları, ne de Feray’ın okul arkadaşları tanıyor. Katil, mahkemeye bu yönde tek bir tanık bile sunmazken bir de arkadaş oldukları yönünde beyan verdi. Ancak tanımak, arkadaş olmak bir kadının öldürmenin gerekçesi asla olamaz. Katil zanlısı dava sürecinde de cinayeti işledikten sonra delillerin önemli kısmını yok ederken, cinayete kaza süsü vererek mahkemeyi yalanlarıyla yönlendirdi. Kasten insan öldürmek suçundan Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1,5 yıl yargılanan katile yargıçlar, ‘Niçin öldürdün? Delileri neden yok ettin?’ diye tek bir soru sormadı. Mahkeme sürecinde yok edilen deliler sorgulanmadı, soruşturmadaki eksikler giderilmedi. Ailenin ısrarı sonucu Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda katilin Feray’ı uzak atış ile öldürüldüğü belirlendi. Rapora rağmen katile, Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından taksirle öldürmek suçundan 5 yıl 3 ay gibi komik bir ceza verildi. Takım elbiseli, kravatlı olarak duruşmaya gelen katile, mahkemenin verdiği ödül gibi ceza katili cesaretlendirirken, aileyi bir kez daha öldürdü. Verilen karar sonrası katil zanlısı 1 buçuk yıl cezaevinde kaldığı göz önünde bulundurularak Ocak 2019 tarihinden şartlı olarak salıverildi. Feray’ın dosyası Şubat ayından bu yana Yargıtay’da ve bizler sanık gerekli cezayı alana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Soruyoruz; gerçek adalet nerede?
Türkiye’de her yıl ortalama 400 kadın öldürülüyor. Bunun en önemli sebebi ise iktidarın kadın politikaları, erkek egemen yargı ve cezasızlık. Mahkemelerde ödül gibi cezalar katillere cesaret veriyor, kadın cinayetlerinin artmasına yol açıyor. Takım elbise giydiği için indirim alan, serbest kalan erkekler gözünü kırpmadan kadınları acımasızca öldürüyor. Kadınlar değil, katiller korunuyor. Kadına yönelik şiddete karşı etkili politikalar üretilmiyor. Hükümet, ilgili bakanlar, yargı bu konuda somut olarak adım atmıyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA