MERSİN’DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI


 

Mersin’de 19 Eylül ’Gaziler Günü’ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

SONER AYDIN

Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 97. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam eden tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

“GAZİ ÇANAKKALE'DİR, SAKARYA'DIR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, 19 Eylül’ün 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla Başkomutan Atatürk'e 'gazilik' unvanının verildiği gün olduğu söyledi. Tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayan Gülbeyaz, “Sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsilcilerisiniz. Sizler Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşısınız. Gazi Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır. Gazi, Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır” diye konuştu. 
Kutlama töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA