NARENCİYECİLER KESİM KAYIPLARINI AZALTMA PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NARENCİYECİLER KESİM KAYIPLARINI AZALTMA PEŞİNDE


 

Yaş meyve sebze sektörünün en önemli ihracat kalemi olan narenciyenin kesiminde yaşanan sorunları değerlendirmek ve bu sorunlara ortak akıl yoluyla çözüm önerileri sunmak için bir araya gelen sektör paydaşları önemli kararlar aldı.

Haber Merkezi 

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği öncülüğünde, Mersin’de düzenlenen “Narenciye Kesiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantı ile narenciye hasadında kesimde yaşanan sorunlara çözüm yolları arandı.
İhracatçısından üreticisine, üretici birliklerinden ziraat odalarına ve işçi temsilcilerine kadar narenciye sektörünün önde gelen tüm paydaşlarının katıldığı toplantı AKİB Mersin Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. 
Gerçekleştirilen bu toplantı ile ayrıca 2019-2020 narenciye sezonuna girerken, narenciye sektörünü güçlendirecek ortak çalışmaların yürütülmesi ve ihracatta karşılaşılan sorunlara karşı ortak çözüm yollarının görüşülmesi amaçlandı.
Narenciye sektörünün tüm paydaşlarının bir araya getirilerek narenciye kesimi sırasında yaşanan sorunlara birlikte çözüm bulunması hedeflenen toplantıda, sorunlar belli başlıklar halinde toparlandı ve bu sorunlara ilişkin hızlı, kesin ve uygulanabilir çözümler bulmak için tüm katılımcılar değerlendirmeleriyle katkıda bulundu.    

“KESİM HATASININ TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK ZARARLARA SEBEBİYET VERİYOR”
Toplantı başkanlığını yürüten Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin; “Üreticilerimiz, ihracatçılarımız, işçi dernek başkanları ve ziraat odaları bugün hep birlikte buradayız. Narenciye sektörünün ülke ekonomisine olan olumlu ve yüksek katkısının artarak devam etmesi için hep birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bugün düzenlenen toplantıdaki amacımız, narenciye ihracatının önemli aşamalarından biri olan kesim işleminde; işçiler tarafından teknik açıdan yapılan hataları tespit etmek ve bu hataları en aza indirebilmenin yöntemlerini belirleyip, hep birlikte uygulanmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda bugünkü toplantıdan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ancak bu süreçte özellikle işçi temsilcilerinden beklentimiz, mevcut durumda zaten olağanüstü zor şartlar altında faaliyet gösteren sektörümüzün yarınları için kendilerinin de samimiyetle en az ihracatçılar kadar ellerini taşın altına koymaları ve sonradan telafisi mümkün olmayacak zararlara sebebiyet verecek kesim hatalarını en aza indirmek için var güçleriyle çalışmalarıdır. Bunu sağlamaya yönelik gerekli koşullara ilişkin talepleri olması durumunda,  biz bu talepleri karşılamaya hazırız” diye konuştu.
Toplantı sonucunda; narenciye kesimleri için işe başlama saatinin 07:30 ve işi bırakma saatinin 16:30 olması, saat 12:00-13:00 arasında bir saat yemek molası verilecek şekilde toplam 8 saatlik mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilmesi ve oluşturulacak narenciye kesim ekiplerinin 32 İşçi + 2 Çavuş şeklinde olması yönünde tavsiye niteliğinde karar alındı.
Eylül ayı itibariyle narenciye sezonunun başladığını belirten Başkan Sin, yaş meyve sebze sektörünün en önemli istihdam kaynağı olan narenciye sektörünün üreticiye, ihracatçıya ve tüm sektör paydaşlarına hayırlı olmasını dileyerek başarılı bir sezon geçirmelerini temenni etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA