“BU İHALE ARAŞTIRILMALI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU İHALE ARAŞTIRILMALI!”


 

Toroslar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen ancak sonrasında özel şahsa verilen kreşin ihale aşamasında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

SONER AYDIN

Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin ücretinin belirlenmesi teklifi geçtiğimiz hafta belediye meclisine geldi. Komisyonda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 150 kapasiteli kreşte 0-66 aylık çocuklar için aylık ücret 800 TL olarak belirlendi. Söz konusu ücreti yüksek bulan muhalefet meclis üyeleri şehit ve gazi çocukları ile Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı’ndan belge alan vatandaşlar için yüzde 15’lik bir kota ayrılmasını istedi. Öte yandan belediye personeline de yüzde 20 oranında indirim isteyen meclis üyelerinin teklifi MHP’li Başkan Atsız Afşin Yılmaz tarafından kabul edilmedi. 
Kreşle ilgili ücret tartışmaları sürerken, ortaya ihale sürecinde şaibe yapıldığı iddiası atıldı. 

“KREŞ USÜLSÜZ ŞEKİLDE İHALE EDİLDİLEREK ŞAHSA VERİLDİ” 
1 Ağustos’ta ön kayıtları alınan ve hizmete giren kreşte yaşanan ihale süreci hakkında gazetemize konuşan kreş sahibi, ihalenin adrese teslim yapıldığını öne sürdü. Kreş binasının tadilatı sırasında şu an ihaleyi alan şahsı gördüğünü ve araştırma yaptığını dile getiren kreş sahibi, “Kreşi olan bir şahsın, belediyenin yaptığı kreşin inşaatında ustaları yönlendirmesine anlam veremedim. Bu şahıslar yine ön kayıt aşamasında orada bulunan kişilerdi. Bu durum dikkatimi çekti ve araştırmak istedim. Belediyeye gidip başkanla görüşmek istedim. Sonrasında özel kalemden dönüş oldu. Belediye başkanının kreş projesi olduğunu, sosyal sorumluluk kapsamında ise gönüllü destek verebileceğimi söyledim. Bununla ilgili 2 ay geçmesine rağmen bana dönüş sağlanmadı. Eylül’ün ilk haftasında kreşim alt tarafındaki billboardlarda başkanın fotoğrafı ile birlikte kreşin afişleri vardı. Kreşin ismi ilk olarak Özel Toroslar Belediyesi Umay Ana Kreş ve Gündüz Bakım Evi idi sonrasında ise Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi ismi konuldu. Ardından b,r anda afişler billboardlardan kaldırıldı. Afişlerin kaldırılmasının ertesinde ihaleyi alan şahıs diğer kreşe giderek, ‘Ben Toroslar Belediyesi’nin kreş projesine ortak oldum. İhale bana verildi ben devamını getirmek istiyorum. Benimle birlikte 4 kreşin imzası gerekiyor. 3 kreş imza verdikten sonra ben ihaleyi almış oluyorum. Yalnız sizden imza ve kaşe istiyorum. İhaleyi ben hazırladım benden aşağı teklif vermiş olmanız gerekiyor’ demiş. Kreş sahibi ise ‘neden bizim ihaleden haberimiz yok, ihaleye biz de girebilirdik?’ diyor. İhale olacağını kimse bilmiyor. Herkes Toroslar Belediyesi’nin projesi olarak biliyor. İhale üstü kapalı yapılıyor. Burası özel şahsa verilebilir ama neden gizli saklı yapılıyor?” diye sordu.

“KREŞ DENETİMDEN UZAK OLACAK”
Kreşin denetimden uzak kalacağını savunan kreş sahibi,“Sosyal proje olarak ortaya çıkan ancak özel şahsa verilen kreş denetimden uzak olacak. Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından denetleniyorsam orası da denetlenmedi. Neden belediye tarafından denetleniyor? Burada bizim gibi ücret karşılığında hizmet veriliyor. Neden aynı şartlara tabi değiliz? Bu durum bizi de etkileyecek. Şahıs belediye imkanlarından yararlanacak. Haksız rekabet söz konusu” dedi.

“İHALE ARAŞTIRILSIN İSTİYORUM”
İhale sürecinin ve sonrasının denetlenmesi için çağrı yapan kreş sahibi şunları söyledi: “Ortada şeffaf olmayan şeyler var. Eğer burası özel şahısa verilecekse şahıs bu binayı kiralayıp tadilatını yaptırsaydı. Neden sosyal sorumluluk projesi denilerek billboardlara afiş asıldı. Belediye sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettirip benim ulaşamadığım yerlere ulaşsaydı. Birlikte bir proje yapsaydık. Birlikte gönüllü bir şekilde semte hizmet verseydik. Binanın bütün tadilatı bitiyor, reklamlar veriliyor, ön kayıt alınıyor ama ihale ile özel şahısa veriliyor. Projeyi duyan birçok aile mutlu oldu. Ancak kreş özel şahısa verilince bu ailelerin mutluluğu kısa sürdü. Şehit, gazi, engelli, yoksul ailelerin çocuklarına imkan tanıyamıyorsak belediye olarak buna nasıl sosyal proje diyebiliriz?” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA