TİYATRO KURSU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH 30 EYLÜL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATRO KURSU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH 30 EYLÜL!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından açılacak olan Tiyatro Atölyesi ve Yaratıcı Drama kurslarına başvurular başladı. Büyükşehir Belediyesi, son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olan ücretsiz kurslara, tiyatroya ilgi duyan yetenekli isimleri bekliyor.

Haber Merkezi 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Şehir Tiyatroları tarafından 2019-2020 sezonunda ücretsiz açılacak olan Tiyatro Atölyesi ve Yaratıcı Drama kurslarına internet üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Sergiledikleri oyunlarla kent merkezinde ve Mersin'in kırsal mahallerinde vatandaşların büyük beğenisini toplayan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mersin'de tiyatroya ilgi duyan yeni yeteneklere kapısını açtı. Kurslara 30 Eylül 2019 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sık sık kültüre ve sanata yapılacak yatırımın insana, kente ve geleceğe yapıldığını vurgulayarak, bu anlamda hiçbir yatırımdan kaçınmayacaklarını dile getirirken, Büyükşehir Belediyesi, Mersin'i kültür ve sanatta Avrupa'nın sayılı kentlerinden biri yapma yolunda emin adımlar atıyor.

TARSUS'TA DA TİYATRO KURSU AÇILIYOR
Mersin'i kültür ve sanatla aydınlanan bir kent yapmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, başvurularını almaya başladığı tiyatro kurslarıyla geleceğin usta tiyatrocularını yetiştirmeyi amaçlıyor. Tiyatro kursları, Mersin'in merkezinin yanı sıra Tarsus'ta da açılıyor. Kurslara, www.mersin.bel.tr adresinden yapılmaya başlayan başvurular, 30 Eylül 2019'da sona erecek.

KURSLAR ÇEŞİTLİ KATEGORİ VE GRUPLARA AYRILIYOR
İki kademeden oluşan tiyatro kursları, "Yaratıcı Drama" ve "Tiyatro Atölyesi" şeklinde kategorilere ayrıldı. Gruplar, yaş aralıklarına göre 9-12, 13-17 ile 18 yaş ve üstündeki yetenekli kişilerden oluşacak. 9-17 yaş aralığındaki gruplar Yaratıcı Drama, 18 yaş ve üstündekilerse Tiyatro Atölyesi kurslarında eğitim görecek. Tarsus'ta açılacak tiyatro kursunda ise yalnızca Yaratıcı Drama kursu yapılacak.

İNTERNET ÜZERİNDEN KURS BAŞVURULARI BAŞLADI
Tiyatro kurslarına, www.mersin.bel.tr adresinde yer alan form ile başvuru yapılabiliyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını ziyaret ederek, paylaşılan ön başvuru formu linkine erişebilir.
Ön başvurunun ardından tüm adaylar yetenek sınavına tabi tutulacak. Yetenek sınavı Yaratıcı Drama kategorisini tercih eden adayları kapsamayacak. Seçmelerden önce tüm adaylar ile 12 Ekim 2019 Cumartesi günü bir toplantı yapılacak.

SEÇMELER DÖRT GÜN SÜRECEK
Tiyatro kursu seçmeleri, 15, 16, 17 ve 19 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Akdeniz İlçesi’nde yer alan İstiklal Caddesi’nde yer alan Nevit Kodallı Sahnesi Mersin Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü’nü ziyaret edebilir veya 0 (324) 553 21 38 - 553 21 31 numaralı telefonları arayabilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA