VİCDANSIZLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİCDANSIZLAR!


 

Mut’ta çuvala konulan 4 yavru köpek 35 metre derinliğindeki kuyuya atıldı! Yavrulardan 3’ü hayatını kaybederken kalan son yavru ise hayata tutundu. Koruma altına alınan yavruya Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından “Mucize” adı verildi.

Haber Merkezi

Her geçen gün artan hayvanlara şiddet vakalarının bir örneği de Mersin’de yaşandı. Mersin’in Mut İlçesi’nden gelen ihbar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin karşılaştığı manzara yürekleri sızlattı. 
Çuvalın içerisine konularak 35 metrelik kuyuya atılan 4 yavrudan 2’sinin hayatını kaybettiği belirlenirken, kalan 2 yavru ise Büyükşehir Belediyesi’nin koruması altına alındı. Bakımevine getirildiğinde sağlık durumları kritik olan yavrulardan biri hayatını kaybetti. Kalan son yavruya ise “Mucize” adı verildi. 

VİCDANSIZLAR ÇUVALIN AĞZINI BAĞLAMIŞ
Mersin’in Mut İlçesi Kayabaşı Mahallesi sakinleri, kırsalda bulunan su kuyusundan gelen köpek sesleri üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ihbarda bulundu. Olay yerine giden itfaiye ekipleri kuyunun içine girerek yavruları bulundukları kuyudan çıkardı. Köpeklerin içine konulduğu ve ağzı sıkıca bağlanan çuval kuyudan çıkarılınca yürekleri sızlatan görüntüler yaşandı. Çuvalın içini açan itfaiye ekipleri korkunç bir manzara ile karşılaştı. Çuvalın içine atılmış 4 kardeş yavrudan 2’si çoktan ölmüş olarak bulundu. Acı içinde inleyen diğer iki yavru ise ekipler tarafından kurtarıldı. 

KEÇİ SÜTÜ SAĞARAK İÇİRDİLER, YIKADILAR
İki yavrunun ölmesi ile beraber yavruların üzerinde kurtçuklar ve parazitler oluştuğunu gören ekipler, kurtarılan iki yavruyu temizleyerek, parazit ve kurtçuklardan arınmaları için yıkayıp kuruladı. Günlerce aç kalmış yavrulara da yine ilk müdahale itfaiye ekipleri tarafından yapıldı. Yakındaki bir köyde bulunan keçilerden süt sağarak yavrulara içiren ekipler, ardından yavruları Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirdi. 

YAVRULARDAN BİRİ SAATLER İÇİNDE HAYATINI KAYBETTİ
İtfaiye ekipleri tarafından vakit kaybetmeden Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen yavruların biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 kardeşinden 3’ü ölen tek yavrunun tedavisi ise veteriner hekimler tarafından yapıldı. Geldiğinde aşırı su kaybederek dehidrasyon yaşayan ve günlerce besinsiz kalan yavru, veteriner hekimlerin çabalarıyla hayata tutundu. 

BİR ‘MUCİZE’ GERÇEKLEŞTİ
Umutların tükendiği anda yapılan müdahalelerle yaşatılan yavruya veteriner hekimler tarafından “Mucize” adı verildi. Bakım ve tedavisi devam eden Mucize, kısa sürede bakımevinin gözbebeği oldu. Tüm yaşadıklarına rağmen hayata sımsıkı tutunan Mucize, bakım ve tedavileri tamamlandıktan sonra sıcak bir yuvaya kavuşmak için kendisini sahiplenecek aileyi bekleyecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA