“İŞKUR ÜZERİNDEN BEDAVA İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞKUR ÜZERİNDEN BEDAVA İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR”


 

Tekstil işçilerinin sık sık hak ihlallerine uğradığı Mersin Serbest Bölgede firmaların sürekli İŞKUR’dan işçi alarak bedavaya işçi çalıştırdığı ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV-TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği örgütlü olduğu Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay illerinde tekstil sektöründeki hak ihlallerini kamuoyu ile paylaştı. Ağustos ayında yaşanan hak ihlallerini paylaşan sendika, özellikle Mersin Serbest Bölgedeki İŞKUR hilesine dikkat çekti.

PATRONLARDAN İŞKUR HİLESİ!
Serbest Bölge’de İŞKUR üzerinden işçi alan tekstil patronların İŞKUR’lu işçileri işten çıkardıktan sonra düzenli olarak yerlerine yine İŞKUR’dan işçi aldığını belirten sendika yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Böylece bedavaya işçi çalıştırmaktadırlar. Ayrıca serbest bölgede çalışan işçiler kurban bayramı öncesi bazı yerlerde pazar günü arife gününün yerine çalıştırıldıklarını, bu yüzden mesai verilmediğinden şikâyet ediyorlar” ifadelerine yer verdi. 

İŞÇİLERE TAZMİNAT BASKISI! 
Açıklamada ayrıca iki firma arasında yapılan devir anlaşmasının ardından işçilerin mağdur edildiği belirtildi. İşçilere hakları ile birlikte başka bir firmaya devredildiği sözü verildi ve buna göre evrak imzalatıldı. Ancak her iki patronun da sözünü tutmadığı vurgulanan açıklamada, “İşçilere tazminatları ve alacakları ödenmedi. İşçilerin yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi için bu firmalara sipariş veren, vermeye devam eden Zara’ya çağrı yapıyoruz. Hem alacaklı hem de davacı işçilerin hakları verilmelidir. Yine Serbest Bölge'de bulunan ve Zara’nın işini yapan firmada İŞKUR’dan alınan işçilerin süresi dolanları işten çıkarıyorlar. Tartışma çıkartıp işçilerin kendilerinin işi bırakmasını sağlıyorlar. Kendi çıkarttıktan yılı dolan işçilere tazminat vermemek için de imza arttırıyorlar. Ayrıca istenilen sayıyı çıkaran işçilere daha çok sayı çıkarsın diye baskı yapılıyor. İşçiler yarış atı gibi yarıştırıldıklarını söylüyorlar” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA