TAZMİNATINI ALAMAYAN İŞÇİLER ODAYA HACİZ GÖNDERMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAZMİNATINI ALAMAYAN İŞÇİLER ODAYA HACİZ GÖNDERMİŞ!


 

Resmi makam ve cenaze nakil aracı haczedilen Mersin Pazarcılar Esnaf Odasına haczin, tazminatsız işten çıkartılan çalışanlar tarafından gönderildiği ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Mersin’de önceki gün 1500 üyesi bulunan Pazarcılar Odasının resmi makam aracı ve cenaze nakil aracının da içinde bulunduğu bütün eşyalarına icra yoluyla el konuldu. Araçları çekiciye yükleyerek götüren görevliler, odadaki koltuk ve dolapları da kamyonete yükleyerek götürdü. Duruma tepki gösteren Mersin'de Pazarcılar Odası Başkanı Abdülhalim Batur, önceki yönetimin 1 milyon 850 bin lira borç bıraktığını ve sonrasında ise odaya haciz gönderdiğini öne sürdü. Eski başkan Fuat Kalkan ise, haczi kendisinin gönderemediğini belirterek, “Haczi tazminatsız işten çıkartıldıktan sonra mahkemeye giden ve mahkemeyi kazanan çalışanlar gönderdi” dedi. 

“450 BİN LİRA BORÇLA BIRAKTIK ŞU AN 1 MİLYON 850 BİN LİRA BORÇ VAR”
Hakkındaki iddialara yanıt vermek için eski yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kameraların karşısına geçen Pazarcılar Odası eski başkanı Fuat Kalkan, 2010-2018 yılları arasında oda başkanlığı yaptığını söyledi. Ocak 2018’de yapılan Olağan Genel Kurul sonrası görevi Abdulhalim Batur’a devrettiğini dile getiren Kalkan, “Oda yönetimi haczin bizim yüzümüzden olduğunu öne sürüyor. Odayı 450 bin lira borç, 900 bin lira alacak ile devrettik. Odamız genel kurulda ibra edildi. Odanın toplam borcu şu an 1 milyon 850 bin lira. Bu 2 sene içerisinde yapılan bir borç. Odayı 21 personel ile devrettik. Personel sayısı 37’ye çıkartıldı. Personellerin 21 aydır SKG prim borçları yatırılmamış. Biz odayı devrettiğimizde 13 bin lira SGK prim borcu var iken şu an 500 bin liranın üzerinde SGK’ya borcu var. Ekstradan 200-300 bin lira üst kuruluşlara borçları var. Oda diye bir şey kalmadı. Odayı batırdılar, bitirdiler. Maaşlar da parça parça ödeniyor. Ben odayı 8 yıl yönettim. 8 yılda odayı kurumsal bir noktaya getirdim. 2 yılda kurumu bitirdiler. Odayı böyle yönetirseniz batırırsınız” diye konuştu.

“12 ÇALIŞAN TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARTILDI”
Kendi dönemlerinde çalışan 12 sigortalı çalışanın seçimden 1 ay sonra tazminatsız işten çıkartıldığını belirten Kalkan, “Hepsi 6-7 yıldır pazarlarda görevli olarak çalışan arkadaşlarımızdı. İşten çıkartılan arkadaşlarımız odayı mahkemeye verdiler. Arkadaşlarımızın hepsi tazminat davasını kazandı. Oda yaklaşık 850 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Tazminat kazanan arkadaşlarımız alacaklarını tahsil etmek için odaya gönderdi. Odaya haciz gönderilmesiyle alakalı hiçbir ilgim yok. Yaklaşık 6 ay önce odayı kötü yönettiğim ve evrakta sahtecilik yaptığım gerekçesiyle hakkımda suç duyurusunda bulundular. Savcılığın yaptığı incelemeler neticesinde temize çıktım. Savcılık takipsiz kararı verdi. Seçimde sonra denetmen getirdiler. Kendi ekibi odayı 2 ay boyunca denetledi. Yapılan bütün ödemelerin hukuki olduğunu belgelediler. Bizim anlımız ak, başımız dik. Mevcut yönetime muhalefet olmak gibi bir niyetim de yok. Odanın bu halde olması bizi üzüyor. Esnafı da odayı da yıpratıyor. İşten çıkartılan işçilerle bir görüşme dahi yapmadılar. Hakkımdaki iddialarla ilgili ben de suç duyurusunda bulunacağım. Odayı ne şekilde devrettiğimi resmi belgelerle mahkemeye sunacağım. Mevcut borç da gelen haciz de yeni yönetimden kaynaklı” ifadesine kullandı.

“HAKKIMIZI ALMAK İÇİN ODAYI İCRAYA VERDİK!”
80 bin lira tazminat kazanan Kamuran Demir isimli işçi ise haczi kendilerinin gönderdiğimi belirterek şunları söyledi: “8 yıldır pazarlarda görevli olarak çalışıyordum. Seçim oldu yeni yönetim bizi işten attılar. Biz de tazminat istedik ancak tazminat vermeyeceklerini söylediler. Biz de dava açtık ve davamızı kazandık. Tazminat davasını kazanmamıza rağmen paramızı yine vermediler. Biz de avukat aracılığıyla icra gönderdik. Biz hakkımız olanı istiyoruz.” 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA