MESKİ DE BORÇLANMA YETKİSİ ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ DE BORÇLANMA YETKİSİ ALDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 349 milyon liralık borçlanma yetkisini almasının ardından MESKİ Genel Müdürlüğü de meclisten 9 milyon liralık borçlanma yetkisini aldı.

SONER AYDIN

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Olağanüstü Genel Kurulu 2. Toplantısı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.  Olağanüstü toplantıda ilk olarak 2020-2024 Yılları Stratejik Plan Taslağı ve 9 milyon TL’lik borçlanma yetkisi görüşüldü.

“AYAŞ’IN İÇME SUYU VE KANALİZASYON PROBLEMİ VAR”

Plan ve Bütçe Komisyon’undan gelen raporla ilgili söz alan meclis üyesi Mehmet Topkara, Ayaş Mahallesi’nin stratejik planda yer almamasını eleştirdi. Erdemli meclis üyesi olarak 2020-2024 yatırım programını incelediğini belirten Topkara, “Sahildeki eksik olan çalışmaları yatırım programında gördüm ancak Ayaş Mahallemizin ne içme suyu ne de kanalizasyon projesini göremedim” dedi.

 

“YAZIN TUZLU SU, KIŞIN ÇAMURLU SU İÇİYORUZ”

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise ilçedeki su sorunundan dem vurdu. Stratejik planda Anamur’la ilgili bir şey göremediğini belirten Başkan Kılınç, “Yazın tuzlu su kışın çamurlu su içiyoruz” diyerek Anamur’da en büyük problemin içme suyu olduğunu söyledi.

“BİRLİKTE BİR ŞEYLER YAPALIM”

MESKİ’nin 5 yıllık süreçte 2 milyar 500 milyon TL’lik yatırım yapacağını söyleyen Başkan Vahap Seçer ise birliktelik çağrısı yaptı. Anamur’un içme suyu maliyetinin yaklaşık 100 milyon TL’yi bulduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Burada maliyet 30 milyon olarak gözüküyor ancak yaptığımız araştırmalar neticesinde maliyetin 100 milyon liraya ulaştığını gördük. İktidar partisi mensubu arkadaşlarla birlikte İller Bankasıyla bir görüşme yaptık. Etkili, netice alıcı görüşmeler yaptık. Son toplantıda İller Bankası genel müdürü ile görüştüm. MESKİ’nin bu bölgede ilk 5 yılda 2,5 milyar liralık proje çalışması var. Bu bir kısmı hibe bir kısmı öz gelirlerimizden karşılanacak. İller Bankası’ndan yaklaşık olarak 1,25 milyar TL bekliyoruz. Kalan 1.25 lirayı ise kendi kaynaklarımızdan ve hibeden tamamlayabiliriz. Birlikte bir şeyler yapalım. Millet 5 yıl sonra yine gidip sandıkta takdir etsin. Biz işin hizmet kısmındayız. Bizim odada oturma gibi bir lüksümüz yok. Bizim kaynak bulmamız için sık sık yurt dışı gezilerini yapmamız lazım. Alt yapı çok para istiyor ama en kolay para bulma yeri de burası. 400 bin Suriyeli misafir var. Bunlar bile bize sağladığı çok ciddi hibeler var” diye konuştu.

MESKİ STRATEJİK PLANI KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından MESKİ Genel Müdürlüğü 2020-2024 Yılları Stratejik Plan Taslağı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oylandı. Stratejik plan oy birliği ile kabul edildi.

MESKİ BORÇLANMASINA ONAY ÇIKTI

MESKİ Olağanüstü toplantısında görüşülen bir diğer gündem maddesi ise borçlanma oldu. MESKİ Genel Müdürlüğü 2019 Mali Yılı Bütçesinde ön görülen 73 milyon TL’lik iç borçlanmadan 9 milyon 300 bin TL'lik kısmın Enerjisa Güvence Bedelini karşılamak üzere teminat mektubu olarak alınması için kullanılmasına meclisten onay çıktı.

“BELEDİYE BAŞKANLARI MECLİSİ EN SON TERK ETSİN”

Konuşması sırasında meclisi erken terk eden ilçe belediye başkanlarına serzenişte bulunan Başkan Seçer, “Belediye başkanları meclisi en son terk etsin. Ayda 2 defa toplanıyoruz. Ne kadar çok konuşursak birbirimizi daha iyi anlarız. MESKİ sadece büyükşehrin değil. Bazı konularda ortaklaşalım ve gidip merkezinde çözelim” diye çıkıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA