TOROSLAR’DA KREŞ TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA KREŞ TARTIŞMASI!


 

Belediyeye ait kreşi işletmeciye veren MHP’li Başkan Afşin Atsız, “Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz olsun” teklifini kabul etmedi.

SONER AYDIN

Toroslar ilçesine bağlı Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş TEK Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin ücretinin belirlenmesi teklifi belediye meclisine geldi. Komisyonda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 150 kapasiteli kreşi özel şirket işleteceği kreşte 0-66 aylık çocuklar için aylık ücret 800 TL olarak belirlendi.  Söz konusu ücreti yüksek bulan muhalefet meclis üyeleri şehit ve gazi çocukları ile Sosyal ve Yardımlaşma Vakfından belge alan vatandaşların çocuklarından ücret alınmamasını istedi. Öte yandan belediye personeline de yüzde 20 oranında indirim isteyen meclis üyelerinin teklifi MHP’li Başkan Atsız Afşin Yılmaz tarafından kabul edilmedi. 

“TASARUFU ÖZEL KALEMDE YAPALIM ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN DEĞİL”
Kreş ücreti ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel, 2 bin TL asgari ücretle geçinen bir yurttaşın kreşe 800 TL vermesinin imkanı olmadığını belirtti. Bütçede başka yerlere ayrılan ücretlerin buraya harcanmasını isteyen Gökçel, “İnsanların bu parayı vermesi mümkün değil. Sosyal belediyecilik yapıyorsak fiyatların daha makul seviyeye indirilmesi lazım CHP grubu olarak Sosyal ve Yardımlaşma Vakfından gelen ve şehir-gazi yakınlarımızın çocuklarına yüzde 15’lik bir kotanın ücretsiz olmasını istiyoruz. Bir de belediye personelimizden 500 TL alınmasını teklif ediyoruz. Burası ticari kaygılarla yapılan bir yer ama 500 TL’yi normal buluyoruz. Eğer bir tasarruf yapacaksak özel kalem üzerinden yapalım, çocuklar üzerinden yapmayalım” dedi.

BELEDİYENİN KREŞİNİ ÖZEL ŞAHIS İŞLETECEK
Eleştirilere “Mezitli’de bunun fiyatı 1100 lira” diye yanıt veren Başkan Afşin Atsız, “Kreşi özel şahıs işletecek. Bu ücret böyle bir kreş için makul bir ücret. 4 öğün yemek ve kırtasiye malzemeleri dahil. Burada kalite ve fiyat konusunda çıta koyuyoruz. Bu kreşte eğitim görecek çocuk sayısı 100 ile 150 arasında. Bu hizmetleri ücretsi vermek isteriz ama belediyenin de hizmetleri bir şekilde sürdürülebilir olmalı” diye konuştu. 

“TOROSLAR HALKI İÇİN MUHALEFET EDİYORUZ”
Başkan Afşin Yılmaz önerileri kabul etmeyip oylamaya geçince muhalefet sıralarından itiraz geldi. Başkan Afşin Atsız’ın önerileri dikkate almamasına tepki gösteren meclis üyesi, “Burada Toroslar halkının çıkarları için muhalefet ediyoruz. 3 tane önerimiz var. En azından bir tanesini kabul edin” diye seslendi.
İtirazları dikkate almayan Başkan Afşin Atsız, oylama yapıldığını ve teklifin idareden geldiği şeyliyle kabul edildiğini söyledi. Böylece Toroslar Belediyesine ait kreşin ücreti 800 TL olarak belirlendi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA