‘TEOMAN ÜNÜSAN’ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TEOMAN ÜNÜSAN’ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR


 

Mersin en önemli sanat galerilerinden biri olan Teoman Ünüsan Sanat Galerisi ilgisizlikten eski günlerini arıyor. Boyaları dökülmeye başlayan sanat galerisi için İçel Sanat Kulübü de harekete geçti.

SONER AYDIN

Merkez Akdeniz İlçesi Sanat Sokağı’nda yer alan Teoman Ünüsan Sanat Galerisi 20 yıl önce sanatseverlerin hizmetine açıldı. Yıllar boyunca İçel Sanat Kulübü tarafından kullanılan galeri, 2014 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından belediye bünyesine alındı. 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan sanat galerisi yeteri kadar önem verilmeyince eski günlerini aramaya başladı. 

GALERİ 2014’TE BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNE ALINDI
Duvarlarındaki boyaları dökülmeye başlayan sanat galerisinin eski günlerine dönmesi için İçel Sanat Kulübü harekete geçti. Teoman Ünüsan Sanat Galerisi için Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarının bilgisini veren İçel Sanat Kulübü Başkanı Sedat Aydöner, galerinin hak ettiği değeri görmediğini söyledi. 2014 yılında galerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ellerinden alındığını aktaran Aydöner, “Burhanettin Kocamaz döneminde Sanat Galerisinin birlikte kullanılması için sözleştik. Ancak sonrasında Büyükşehir Belediyesi sanat galerisini kendi başına kullanmak için protokol imzaladı. Yıllarca İçel Sanat Kulübü tarafından işletilen galeri Büyükşehir tarafından işletilmeye başlandı. Aradan geçen 5 yıla baktığımızda galeri hak ettiği ilgiyi görmedi. İçel Sanat Kulübü olarak Teoman Ünüsan Sanat Galerisi’nin eski günlerine dönmesi için harekete geçtik. Galerinin tekrar bize verilmesi için yeni başkan Vahap Seçer’le bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir protokol imzalayacağız ve galeriyi eski günlerine döndüreceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA