MERSİN’E YENİ TEHLİKE: POLİPROPİLEN TESİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E YENİ TEHLİKE: POLİPROPİLEN TESİSİ!


 

Mersin’de kuracağı polipropilen üretim tesisi için 385 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile devlet desteği almaya hak kazanan CFS Petrokimya Şirketi çalışmalarına başlarken, çevrecilerden duyarlılık çağrısı geldi.

SONER AYDIN

Petro-kimya sektöründe üretim yapan İstanbul merkezli CFS Petrokimya, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi mevkiinde kuracağı polipropilen üretim tesisi Çevresel Etkileri Değerlendirme (ÇED) Raporu hazırladı. Otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, tekstil ve yiyecek paketleme alanında kullanılan ve termoplastik bir polimerdir olan polipropilen tesisi için devlet desteğini kapan CFS Petrokimya, yılda 500 bin ton polipropilen üretecek. 1,4 Milyar Dolar yani yaklaşık 7 milyar 952 milyon TL’lik yatırım Mersinlilerin yıllardır şikayetçi olduğu Toros Tarım arazisi içerisinde kurulacak. Tesis proje ömrü minimum 50 yıl olarak ön görülmekle birlikte kullanılacak teknolojiye bağlı olarak değişkenlik gösterecek ve bakım, onarım, yenileme çalışmaları proje ömrü uzatılabilecek. Çevreye büyük zararlar verecek olan tesis için duyarlılık çağrısı yapan Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can, “25 Eylül’de halkın katilimi toplantısı yapılması planlanmaktadır. Sürecin titizlikle takip edilmesi ve kamuoyunun duyarlılık göstermesi gerekmektedir” ifadesine yer verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA