İLÇELERİN GÖZÜ 5 BİNLİK PLANLARDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLÇELERİN GÖZÜ 5 BİNLİK PLANLARDA!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül toplantısının birinci birleşiminde, 9 merkez ilçe için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının hızlanması talebi öne çıktı.

HEDİYE EROĞLU

Belediye başkanları ve meclis üyeleri çalışmalarına önceki dönem başlanan ve ihalesi yapılmasına rağmen mesafe kat edilemeyen planlarla ilgili yüklenici firmayı eleştirirken, halktan yoğun talep aldıklarını söyleyerek, çalışmaların hızlandırılmasını talep ettiler. 

“KURUM GÖRÜŞLERİNİ BEKLEMEYELİM”
Konuyla ilgili söz alan Erdemli’den MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, ilçeler için hazırlanacak 5 binlik Nazım İmar Planları’nın ihale edildiğini anımsatarak,  “Bu planların bazıları fes edildi, bazılarında ise kurum görüşleri bekleniyor ancak alınamıyor. Ama vatandaş beklemiyor. Bu işin ticaretini yapanlar ve vatandaşlar soruyor. 5 binlik planlar yapılamayacak ise merkezde olduğu gibi ilgili ilçelerde de kurum görüşüne haiz olmadan etap etap yapılmasını talep ediyorum” dedi. 
Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan da, 5 binlik planın geçen dönemden sarktığını ve zamanın su gibi geçtiğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı ancak proje sorumlusunun işi takip etmediğini düşünüyorum. İşlerini takip etmeyince olan memlekete oluyor. 5 binlik planın bir an önce çıkmasını talep ediyorum” dedi.  

“KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAYALIM”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, 1/5 bin ölçekli planların yapımı ile ilgili bir komisyon kurduklarını anımsatarak, çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. İkinci etap olarak Erdemli, Silifke, Aydıncık, Anamur planlarının daha önce ihale edildiğini anımsatan Seçer, kurum görüşlerinin beklendiğini aktardı. Seçer, “Kurum görüşleri Ankara’nın da belki zaman zaman müdahale edeceği olaylar veya durumlardır. Aydıncık’ta bir sorun kalmamış, ilk önce  çıkıyor. Diğerleri de peşi sıra gelecek. 
Yanlış yapmak istemiyoruz. Kurumlarla da temas edelim dedim ama bunu speküle edecek bir duruma da müsaade etmeyelim. Daha önce sivil toplum kuruluşları şikayet ediyordu, ‘bizden habersiz bu işler yapılıyor, kapalı kapılar ardında’ diye. Benim böyle bir niyetim yok. Açıkta yapalım ama açıkta yaparken, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım, spekülasyona sebebiyet verecek hatalar yapmayalım. Biz 1/5 binlikleri bitirmek ardında da 1/1000’likleri yapmak zorundayız çünkü bunlar olmazsa diğer işlerimizi yola sokamıyoruz. Yatırımlar bekliyor. Bazı konularda inisiyatif alınıyor örneğin Akdeniz Belediyesi’nin hibe alarak yaptığı projeler gibi. Ben işin çabuklaşması taraftarıyım. Plan bizim için çok önemli” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA