MERSİN, HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN PARA BULMAK ZORUNDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN PARA BULMAK ZORUNDA!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, hafif raylı sistem projesinin hayata geçmesi için ‘her şey hazır, yeni yönetime düşen bunu yapmak’ söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını, projenin hayata geçmesi için para bulmak gerektiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem ‘metro’ adıyla start verdiği ancak bakanlığın hafif raylı sistem olarak hayata geçirme kararı aldığı proje için Mersin’in para bulması gerektiği açıklandı. 
Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘her şey hazır, yeni yönetime düşen bunu yapmak’ söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını, projenin hayata geçmesi için para bulmak gerektiğini söyledi. 

350 MİLYON AVRO’LUK BİR PROJE
Seçer, “Metro demeyelim yer altı hafif raylı sistem diyelim. Proje geçtiğimiz günlerde sayın cumhurbaşkanının onayıyla 2019 yatırım programına alındı. Bu bizim içimizi de rahatlattı. Çok teşekkür ediyoruz. Bizim arzu ettiğimiz buydu. Mersin’i ilgilendiren bir konuda, A partisi, B partisi, C partisi tartışmalarına girmek istemem. Ama bu konuda bazı yanlış anlamaları da ortadan kaldırmamız lazım. Bazı açıklamalar oluyor. ‘Hazır bir proje bulmuşuz, her şey bitmiş. Bizim dönemimizde bu proje yapılacak. İşin zoru gitmiş azı kalmış’ gibi kamuoyu yaratılmaya çalışılıyor. Bazı mesajlarda, siyasilerin bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bunu görüyorum. Bizim bu proje önümüzde bulduğumuz bir proje ama bizden önceki yönetimin de önünde bulduğu bir proje çünkü kendilerinin raylı sistemden beklentileri, talepleri bu değildi. Farklı sistemler monoray ya da farklı yer üstü hafif raylı sistem gibi. Yalnız bakanlık farklı bir çalışma yaptı. Bakanlık projeyi yer altı hafif raylı sistem olarak onayladı. 18.7 kilometrelik bir parkur Mezitli’den başlayıp, Serbest Bölge’ye kadar geliyor. Onun üzerinde bir oynama yapacağız. Bizimde kendimize göre bazı değerlendirmelerimiz var. Projenin 5.9 kilometresi yer altından açılıyor. Delgi ile açılıp sistem inşa edilecek. Kalan kısmı da aç kapa sistemi ile hayata geçecek. Bizden önceki yönetim bir müşavirlik firması ile anlaşmış. Projeyi ihale etmiş. Toplamda müşavirlik firması ile proje tutarı 8 milyon 200 bin artı KDV. Geçmiş yönetim bunun 2 milyon 200 bin TL’sini ödemiş. Kalan 6 milyonu da benim yönetimimdeki belediye ödeyecek. Yapılmış parayı biz ödeyeceğiz. Bundan sonra; yap-işlet modeli ile bunu yapmamız, finans kaynağını kendimiz bulmamız, borçlanmamız lazım. Bunu bütçeye almamız lazım. Bunun için de bu kadar büyük bir bütçe için Hazire garantisi olmadan kimse bana destek vermez. 350 milyon Avro’luk bir proje ortalama. Revize edeceğiz belki aşağıda çekebiliriz. ‘biz her şeyi hazır ettik, yeni yönetime düşen de 4,5 yılda bunu yapmak, para hazır, ihale edilmiş, 350 milyon TL’de kasada’ böyle bir şey yok. Asıl maharet bundan sonra. Bu parayı bulmak, bunu gerçekleştirmek, asıl olacak olan bundan sonra” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA