“BAŞKA KÜBRA’LAR ÖLMESİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAŞKA KÜBRA’LAR ÖLMESİN!”


 

Mersin’de eski eşi Kübra Aşkın’ı öldüren Davut D., hakim karşısına çıktı. Zanlı Davut D., duruşma salonunda “Olayı inkar etmiyorum, cinayet işledim” derken, yetkililere seslenen acılı teyze ise “Başka Kübra’lar ölmesin” diye feryat etti.

SONER AYDIN

Mersin’de katledilen öğretmen Kübra Taşkın’ın katil zanlısı eski kocası Davut D. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Davut D., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi de müdahil oldu. Duruşmaya katılım yoğun olunca birçok izleyici ayakta kaldı.

“BİR ANLIK ÖFKEME YENİK DÜŞTÜM”

Mahkeme başkanı ilk olarak sanık Davut D., ye söz verdi. Konuşmasına evlilik süreci ile başlayan sanık, eşi ile severek evlendiklerini anlattı.

2006’da tanıştığı eşiyle 2007 yılında evlendiklerini söyledi. 10 yıllık evliliklerini 2017 Aralık ayında bitirdiklerini ifade eden sanık Davut D., Ocak 2018’te eşinin sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine, eşinin ve çevresindekilerin sosyal medya hesaplarını takibe aldığını belirtti. Araştırmaları sonucu eski eşinin 2010 e yılından bu yana aynı okulda görev yaptığı bir öğretmenle gönül ilişkisi yaşadığını öğrendiğini iddia eden sanık Davut D. şunları söyledi:, “Kazandığım parayı başkasının mutluluğu için harcamasını hazmedemedim. Olay günü Forum AVM içerisinde bulunan bir kahveciden kahve aldım ve arabamda içmeye başladım. Bu sırada eski eşim ve arkadaşları önümden geçti. Arabalarına binip uzaklaştılar. Ben de evime doğru giderken eski eşimin gönül ilişkisi yaşadığı öğrendiğim kişiyi bir apartmanın önüne bıraktığını gördüm. Yoluma devam ederken ışıklarda eski eşim geldi. Konuşmak için penceremi açtım, seslendim. O da bana ‘beni takip’ dedi. 10-15 dakika takipten sonra arabayı üstüme kırdı. Araç hakimiyetini kaybedip kaza yaptık. O sırada arabasından çıkarak bana hakaretler yağdırmaya başladı. Ben de bunun üzerine belimdeki silahı çıkartıp ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Olay yerinden kaçmadım, yürüyerek gittim. Zaten kendim teslim oldum. Olayı inkar etmiyorum, cinayeti işledim. Delil falan karartmadım. Bir anlık öfkeme yenik düştüm. Yoksa benim kimseyi öldürmeye niyetim yoktu. Onu halen çok seviyorum.”

“ÖLDÜREN SEVGİ İSTEMİYORUZ”

Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen kadınlar açıklamalarda bulundu. Mersin Kadın Platformu adına konuşan Derya Narlı, “Her gün ülkenin bir çok yerinde kadınlar en yakınları tarafından öldürülürken bu konuda hala hiçbir adım atmayan kadınları koruma kararlarına rağmen koruyamayan,öldürülmelerini engelleyemeyen yada engellemeyen iktidar, bütün kurumlar bütün sistem ve hala ses çıkarmayan bu toplum bütün bu cinayetlerin sorumlusudur. O yüzden kadın cinayetleri politiktir diyoruz ve ancak bütünlüklü politikalarla çözülür.Kübra Aşkın ve öldürülen tüm kadınlar için İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı yasanın etkili uygulanmasını sağlayın. Sağlayın ki başka kadınların öldürülmesini engelleyin.  

‘’Öldüren sevgi istemiyoruz’’ diye sokağa çıktığımız 14 şubat sevgililer gününde Kübra katledildi. Kübra için ve tüm kadınlar için Öldüren sevgi istemiyoruz. Biz özgür, eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz” dedi.

“CİĞERİMİZ YANDI”

Adliye önünde yetkililere seslenen Kübra öğretmenin yakınları ise, “Ciğerimiz yandı. Yeter artık. Başka Kübralar ölmesin. Ne olur önlem alın” diye haykırdılar.

DURUŞMA ERTELENDİ

İddia makamı da sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep ederek, müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 19 Kasım 2019 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU

Olay, 14 Şubat gecesi merkez Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesi İstemihan Talay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Çamlıbel Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Kübra Aşkın, aracıyla seyir halindeyken kendisini takip eden eski kocası Davut D. tarafından araçla önü kesildikten sonra tabanca ile vurularak öldürüldü. Olaydan sonra kaçan cinayet zanlısı ise daha sonra polise teslim oldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA