MECLİSTE GERİLİM BÜYÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE GERİLİM BÜYÜYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefetteki Cumhur İttifakı üyeleri ile meclisi izlemeye gelen CHP’liler arasındaki gerilim büyüyor.

HEDİYE EROĞLU

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ın sık sık meclise katılım çağrısı yaptığı Meclis toplantısında ki gerilim Eylül ayı meclis toplantısında bir kez daha tırmandı.
Öğrencilere bin 200 TL öğrenim yardımı ile ilgili teklif görüşmelerinde AKP’li Ferhat Aktan’ın, “CHP öğrencilere yardımı Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirmişti, yardım yapabiliyor muyuz” çıkışı üzerine Başkan Seçer, konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını savunarak yanıt verdi. 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de tartışmaya dahil olması ile tansiyon yükselirken Başkan Seçer’in, isim vermeden FETÖ terör örgütüne yönelik gönderme yaparak durumu anlatmaya çalışması üzerine AKP’liler duruma tepki gösterdi.
Başkan Seçer’in, “Ben onları tanımam, onlar sizin arkadaşlarınız, artık yeni şeyler söylemek lazım cancağızım” demesi üzerine salonda CHP’lilerin alkışlarla Başkan Seçer’e destek çıkması gerilimi tırmandırdı. 
AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, alkışların rahatsız edici olduğunu söyleyerek, tepki gösterdi. Bu esnada salonda bir kişinin Özturan’a yönelik “Lan siz…” demesi üzerine tartışma büyüdü.
Bunun üzerine Özturan, “Lanlu lunlu hitap etme, terbiyesiz” diyerek Seçer’in duruma müdahale etmesini istedi.
AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, “Biz de o zaman buraya 500 kişi getirelim, böyle olmaz” diyerek duruma tepki gösterdi.
Salonda sessizliğin sağlanması için yapılan çağrıların ardından meclis üyelerinin sakinleştirilmesi ile tartışma büyümeden önlendi. 
Salonda bağıran kişi ise görevlilerce salondan çıkarıldı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA