CHP 96 YAŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP 96 YAŞINDA


 

96 kuruluş yıl dönümünü bir dizi etkinliklerle kutlayan CHP Mersin İl Örgütü Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

SONER AYDIN

9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP), 96'ıncı kuruluş yıl dönümünü etkinliklerle kutlanıyor. Mersin’de de gerçekleştirilen bir diz kutlama etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği kutlamaya İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra Mezitli ile Yenişehir Belediye Başkanları da katılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılmaması gözlerden kaçmadı. Burada il örgütü adına açıklama yapan İl Başkanı Adil Aktay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurtuluşun partisi, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin en öndeki taşıyıcısı olduğunu söyledi.

AKTAY: “YAŞASIN CUMHURİYET”
“Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği medeniyet ve ilerleme yolunda, her zaman aydınlanmanın, aklın ve bilimimin yanındadır.
Her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı evrensel hukuk ilkelerinin ve demokrasinin safındadır diyen Aktay, “Savaşın büyük acılarını yaşamış bu coğrafyadaki herkes gibi, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesine dört elle sarılmıştır. 96 yıl önce olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi bugün de, saray rejiminin haksız, hukuksuz ve adaletsiz yönetim anlayışının karşısındadır.  Bağımsızlığın, milli egemenliğin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, bir arada kardeşçe yaşamın, aydınlık ve refah içinde bir geleceğin güvencesidir. Bu kutlu gün vesilesiyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum.
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kutlama töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA