KÜBRA ÖĞRETMEN İÇİN ADALET İSTENİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜBRA ÖĞRETMEN İÇİN ADALET İSTENİYOR!


 

Mersin’de Şubat ayında eski kocası tarafından vurularak öldürülen Kübra Aşkın isimli öğretmenin bugünkü duruşması öncesi sosyal medyada adalet çağrısı yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı olan Kübra Aşkın isimli Öğretmen, 14 Şubat günü eski eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü.
Mersin Yenişehir Menteş Mahallesinde meydana gelen olayda bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen 36 yaşındaki Kübra öğretmen 33 EY 434 plakalı aracıyla İstemihan Talay Bulvarı üzerinde seyrederken iddiaya göre, eski kocasının otomobille sıkıştırması sonucu, Menteş Mahallesinde kaza yaptı. Yol kenarındaki bir binanın duvarına  çarparak duran otomobile yönelen gözü dönmüş eski koca, araç içerisinden çıkardığı Kübra öğretmene yönelttiği tabancayı 4 el ateşleyerek, olay yerinden hızla kaçtı.
İsabet aldığı kurşunlar nedeniyle ağır yaralanan Kübra Öğretmen, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Mersin Üniversite Hastanesine kaldırıldı.
Polis Kübra öğretmeni vurup kaçan şahsın, eski koca D.D olduğunu tespit ederek peşine düştü, D.D. geniş çaplı çalışmalar sayesinde polis tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı.
Kübra Aşkın ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bir süre önce boşandığı öğrenilen zavallı genç öğretmenin evli kaldığı 10 yıl boyunca, eski kocası D.D. tarafından kötü muamele gördüğü ve boşanmanın ardından da saplantılı adamın peşini bırakmadığı yakınları tarafından ifade edildi.

“ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET”
Katil zanlısı eski koca D.D.’nin bugün Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00’da görülecek duruşması öncesi kentteki bir çok sivil toplum kuruluşu, dernek ve aktivist tarafından, “Yaşamak istiyoruz”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” mesajlarıyla adalet çağrısı yapıldı. 

“TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMALI”
Duruşma öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan avukat Nalan Ateş, zanlı hakkında 2 suçtan dava açıldığı bilgisini verdi. Zanlının kasten öldürme ve ruhsatsız silahla mermileri satın alma ya da taşıma suçundan yargılanacağını söyleyen avukat Ateş, “Biz tasarlayarak öldürme suçundan yargılanmasını talep edeceğiz. Zanlı ifadesinde, ‘eşinin kendisini aldattığını ve konuşmak istediğini, sonrasında kendisine hareket etmesi nedeniyle ateş ettiğini’ iddia ediyor. Zanlı haksız tahrikten yararlanmak için ‘kıskançlık’ üzerinde duruyor. Tasarlayarak öldürme suçunu değerlendirmek çok zor oluyor. Hakimlerin tercihi genelde ‘kasten öldürme’ oluyor. Tanıkların dinlenmesi ve mobese kayıtlarının izlenmesinin ardından duruşmanın seyri netleşecek” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA