BU PARA NEREYE HARCANACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU PARA NEREYE HARCANACAK?


 

Toroslar Belediyesi’nde Başkan Yılmaz’ın teklifi ile Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden bir milyon 200 bin TL alınıp, bir milyonu Özel Kalem’e, 200 bini ise Mali İşler’e aktarıldı! Muhalefetten uygulamaya tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

Toroslar Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan bütçe aktarımı öne çıktı.

Başkan Yılmaz’ın, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen teklifi dikkat çekti. Belediye müdürlükleri arasında 2019 mali bütçesine ilişkin ödenekler kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden bir milyon 200 bin TL alınarak, 1 milyon TL’sinin Özel Kalem Müdürlüğü’ne, kalan 200 bin TL’nin ise Mali İşler Müdürlüğü’ne aktarılması istendi.

Yaklaşık 3 milyon TL bütçesi olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne bu bütçenin yetmediğinin belirtildiği teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edilerek meclise geldi.

Mecliste de söz alınmayan teklifle ilgili yapılan oylamada karar oy çokluğuyla alınarak kabul edildi.

“BU PARA NEREYE HARCANACAK?”

Cumhur İttifakı’nın çoğunluk üye sayısına sahip olduğu Toroslar Belediye meclisi’nin CHP’li üyesi Tuncay Gökçel, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, kararı eleştirdi.

“Para hizmetten alınıp, özel kaleme verilmez” diyen Gökçel, yılın bitmesine 3,5 ay gibi kısa bir süre kala böyle bir düzenlemeye gidilmesinin anlaşılabilir olmadığını vurguladı. Sürekli olara tasarruftan ve malzeme eksikliğinden söz edilen belediyede böyle bir karar alınmasının doğru olmadığını belirten Gökçel, “Özel Kalem Müdürlüğü’nün bütçesi 3 milyon TL iken ‘bu para yetmiyor’ denilerek, Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinden bir milyon TL alınıp buraya aktarılması anlaşılabilir değil. Şurada yılın bitmesine 3,5 ay kalmışken bu para nereye harcanacak?

“İŞ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ’NE GELDİĞİ ZAMAN BONKÖRLÜKLERİ TUTUYOR”

Meclis üyeleri olarak bizlere sürekli olarak hizmet talebi geliyor. Vatandaşlarımız, yol, parke yapım işleri istiyor, bekliyor. Ancak biz bu talepleri belediyedeki ilgili kişilere ilettiğimizde, sürekli; ‘parkemiz yok, malzememiz yok’ cevabı alıyoruz. Ama iş Özel Kalem Müdürlüğü’ne geldiği zaman bonkörlükleri tutuyor. Para hizmetten alınıp özel kaleme verilmez! Tasarruf yapılacaksa buralardan yapılmalı. Toroslar bizden hizmet bekliyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA