GÜLTAK: 300 İŞÇİ ÇIKARTMAM LAZIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK: 300 İŞÇİ ÇIKARTMAM LAZIM!


 

Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li Gültak, Akdeniz’de 300 işçi çıkartması gerektiğini ancak şartları zorlayarak işçi çıkartmamak için direndiğini söyledi.

SONER AYDIN

Akdeniz Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci oturumu belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında tek madde görüşülürken, gündem ise işçi çıkartmalar oldu. İşçi çıkartmalara karşı olduğunu belirten Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’nde normlara göre 300 işçi çıkartması gerektiğini vurguladı.

“İŞÇİ ÇIKARTMAMAK İÇİN DİŞİMİ SIKIYORUM”

İşten çıkartmakları kamu vicdanının değerlendireceğini dile getiren Başkan Gültak, “İşçi çıkartmanın belli normları var. Dünya’daki, Avrupa’daki, Mersin’deki normlara göre Akdeniz Belediyesi’nde 300 kişiyi şu an işten çıkartmam gerek. Bu normları araştırabilirsiniz. Kaç işçinin çalışması gerektiğini hesaplarsınız ona göre hareket edersiniz. Ama bir şeyi doğru bulmuyorum. Belediye bir yandan işçi çıkartırken diğer yandan işçi alıyorsa orada bir sıkıntı olur. Bence onu araştırmak gerek. Benim 300 işçi çıkartmam lazım ama sıkıyorum dişimi çıkartmıyorum çıkartmayacağım da. Kendime göre bir ekip aldım. Daha fazla almam gerekiyordu ama alamadım. Ben ve ekibim daha çok çalışıyoruz. Sorun değil o gariban çalışan işsiz kalmasın. İnşallah fazla insan işten ayrılmaz. Sonuçta aldığı 2200 lira. Evine götürdüğü bir ekmek var. Ben meseleye öyle bakıyorum. Bu insanlara yazıktır, bunların hesabı verilmez. Sadece işini yapmasını istiyorum” dedi.

“SİYASİ TARTIŞMALAR AKDENİZ’İN SORUNLARINI ÇÖZMEZ”

Meclisin ilk oturumunda yaşanan siyasi tartışmaya dair de açıklamada bulunan Başkan Gültak, ülke gündemini meclise taşımama kararı aldıklarını söyledi. Bu konuda partilerle görüştüğünü kaydeden Başkan Gültak, “Türkiye gündemini, Mersin gündemini buraya taşımayalım. Bazı arkadaşlarla görüştüm. Gerek yok, çünkü polemik oluyor. Bu polemiğin Akdeniz’de yaşayan insanlara hiçbir faydası yok. Ne siz bizi ikna ediyorsunuz ne de biz sizi ikna ediyoruz. Aynı düşüncelerle buradan ayrılıyoruz. Sadece konuşmuş oluyoruz. Basına, kamuoyuna bir mesaj vermek istiyorsak bunun yöntemi, partilerimiz var. Orada sorunlarımızı meclis üyesi olarak gündeme getiririz. Çünkü diğer şekilde Akdeniz’e bir faydası yok. Hepiniz zaten meclis üyesisiniz. İstediğin zaman basına demeç verebilirsiniz. Ancak meclisimizi boşuna meşgul etmiş oluyorsunuz. Biz milletvekili değiliz, yasa çıkartmıyoruz. Akdeniz’i ilgilendiren konuları konuşalım. Geçen gün birbirimizi üzdük, kırdık. Bence gerek yok. Birbirimizin siyasi düşüncelerini değiştiremeyiz. Akdeniz’in çok sorunu var. Bu konuşmaların Akdeniz’deki kadınlara, çocuklara, yoksullara faydası yok. Biz daha çok ilçemizin sorunlarıyla ilgilenelim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA