YENİŞEHİR’İN 35 MİLYON ALACAĞI TAHSİL EDİLMEMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’İN 35 MİLYON ALACAĞI TAHSİL EDİLMEMİŞ!


 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediyenin vadesi geçmiş 35 milyon lira alacağının bu güne kadar tahsil edilmediğini söyledi.

SONER AYDIN

Yenişehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ikinci bileşimi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özyiğit, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önüne alarak gelir artırıcı çalışmalara başladıklarının bilgisini verdi.

DOLGU ALANLARINA YAPILAN MAĞAZALARDAN VERGİ ALINMAMIŞ

Belediye bünyesinde kurulan Kent Bilgi Sistemine geçildiğini dile getiren Başkan Özyiğit, “Bu sistemin çalışmaları kapsamında bazı gelir getirici tespitlerde bulunduk. Dolgu alanlarına yapılan mağazaların bugüne kadar vergilendirilmediğini tespit ettik. Bu mağazalar vergilendirildikten sonra yıllık 1,5 milyonluk yeni gelir oluşacak. Geriye dönük 5 yıllık bir talebimiz de söz konusu. Bu da 6 milyonluk bir rakama tekabül ediyor. Bu çalışmamız sonuçlanmak üzere. Yine harçlarla ilgili tarife güncelleniyor. Harç alınması gerekip de daha önce harç alınmayan gelir unsurları tespit edildi. Bunlardan da yıllık 1 milyon lira gelir elde edilecek. Belediye bünyesinde kurulan Kent Bilgi Sistemine geçildi. Ve burada yapılan çalışmalarla bu güne kadar 4 bin 500 binanın beyan dışı kaldığı ve bu binalardan 1 milyon lira gelir elde edileceği tespit edildi.  4 bin 500 bina için ruhsat alınmış ama kayıtlara girmemiş. Yapılan çalışmalarla birlikte yaklaşık 5 bin bina sistem içerisine alınacak. Bunların sisteme kaydedilmesiyle 1,5 milyon lira gelir elde edilecek. 5 yıl geriye dönük tahsilat da yapacağız. Bu durumda 6 milyon lira geliri kuruma kazandıracağız. Geriye dönük ödemenin vatandaşa yük olmaması için, vatandaş lehine bir uzlaşma olması için komisyon kurduk. Vatandaşlarımızda bu konuda hassasiyet gösterip beyan edilmemiş yapıları beyan etme ve vergilendirme gayreti içinde olsunlar. Öte yandan ticari işletme olarak kullanıp da konut olarak gösterilen yerlerden de yıllık 1 milyon lira ilave gelirimiz olacak. Vadesi geçtiği halde tahsil edilemeyen 35 milyon lira alacak söz konusu. GSM operatörlerinin baz istasyonları çevreye verdikleri rahatsızlık karşılığında bir ödeme yapmak durumunda. Bu alanda yılda 2,5 milyonluk gelir bekliyoruz. Bu gelir hiç tahsil edilmemiş. Bir alışveriş merkezinde bize ait kısımları kullanan kafeteryalar ve servis hizmeti veren şirketler belediyemize ücret ödeyecek. Bu da 500 bin lira gelir sağlayacak” ifadesini kullandı.

MESAİ SİSTEMİNDEN VARDIYA SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Öte yandan Özyiğit, belediye bünyesine bazı birimler eklediklerini ve mesai sisteminden vardiya sistemine geçtiklerini söyledi. Böylelikle hem çalışanlar üzerindeki yükü hafifleteceklerini hem de istihdamı arttıracaklarını savunan Özyiğit, “Kurumumuza çok fazla iş başvurusu var. Bütçemizin el verdiği derecede şirket kanalıyla çalışmaya başlayan arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımız emekli oldu ve 557 gün izin alacağı var. Yasanın tanıdığı üst sınır 10 yıl. Ama bu arkadaşımız 20 yıl nerdeyse izne gitmemiş. Yine çok sayıda işçinin izni ve kıdem tazminatı birikmiş durumda. Muhasebede bu işçiler için karşılık ayrılmamış. Emekliliği gelen oldukça fazla arkadaşımız var. Ben 20 yıl boyunca hiç kimsenin izin kullanmadan çalışabileceğine inanmıyorum. Bu konuda çalışmalarımız olacak.

Vergilendirmeyen yerlerin vergilendirilmesi konusunda çalışma yürüttük. Bu çalışmamız sonuçlanmak üzere” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA