ÇOCUKLARDAN KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLARDAN KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇAĞRISI


 

Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinden, “Kadına şiddetin artık son bulmasını ve ülkemizde hukuka güvenerek çok mutlu olmak istiyoruz” çağrısı geldi.

Haber Merkezi

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy, Başkan Yardımcısı Mert Dinçer ve meclis üyeleri ile Berlin Schöneberg Belediye yetkilisi Kristina Fidancan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. 
Mersin Barosu Başkan Yardımcısı  Fatma Demircioğlu, yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen ’in de bulunduğu ziyarette, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, ülkemizde artan kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve hukuka olan güvenin sağlanıp mutlu bir toplum olabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan bilgi aldı. 

“ÜLKEMİZDE HUKUKA GÜVENİP ÇOK MUTLU OLMAK İSTİYORUZ”
Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Mert Dinçer, “İngiltere’den yeni geldim. İngiltere’de bir taksi şoförüne; burada sizi, hatta herkesi çok neşeli gördüm. Hepiniz nasıl bu kadar çok neşeli olabiliyorsunuz diye sorduğumda,  ülkemizin hukukuna çok güveniyoruz diye yanıt aldım. Biz de ülkemizde hukuka çok güvenerek neşeli, mutlu, huzurlu olmak istiyoruz. Hukuka güven nasıl sağlanabilir?” dedi.  Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri daha sonra, ülkemizde artan kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artık son bulması için gerekli adımların atılmasını vurgulayarak, “Kadınlarımız her gün erkek şiddetine maruz kalıyor. Kadınlar artık erkek şiddetine maruz kalmasın, öldürülmesin” dedi.

YEŞİLBOĞAZ: “ŞİDDET DEVLETİN TEPESİNDE VAR”
Daha sonra çocukların sorularını yanıtlayan Yeşilboğaz, “Şiddet insanların geninde var. Bu eğitimle törpülenmelidir. Örneğin televizyonu açtığımız anda şiddet başlıyor. Siyasi erklerin kullandığı dile baktığımızda, şiddetin öncelikle devletin tepesinde olduğunu görüyoruz. Siyasi erkler, şiddetin önüne geçilebilmesi için yeteri kadar mücadele etmiyor. Toplumsal rehabiliteye ihtiyacımız var. Çiftler evlilik öncesi, aile terapisinden geçmelidir. Ayrıca boşanma aşamasında çiftlere sosyal hizmet desteği verilmesi yasalarımızda var ama maalesef bu uygulanmıyor. Bunun uygulanması önemli çünkü boşanma aşamasında ortaya çıkan nefret duygusu şiddete neden oluyor” diye konuştu.

“HUKUK GÜVENLİĞİ, EKONOMİ VE ŞİDDET DOĞRU ORANTILI İLERLER”
Ekonomik sıkıntıların da şiddeti doğurduğunu belirten Yeşilboğaz, “Ülkede hukuk güvenliği sağlanamadığı sürece, ekonomi de rayına oturtulamaz. Ülkemizde hukuka güven olmadığı için, kimse yatırım yapmak istemiyor. Yargı ülkemizde maalesef cemaatlere peşkeş çekiliyor. Hukuk ülkede herkese eşit uygulanmadığı için, hukuk kişiye, mevkiye göre uygulandığı için, ülkemizde hukuka güven kalmadı. İnsanlar kendisini güvende hissetmiyor. Ayrıca hukuk ne kadar kısıtlama getiriyor gibi görünse de, hukuk aslında özgürlüktür. Hukukçular da bağımsız ve özgür olmalıdır. Hukukçu özgür olmazsa, kimseyi özgürleştiremez. Hukuk güvenliği, ekonomik, sosyal refah, birbiriyle doğru orantılı ilerler” şeklinde konuştu.
Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ise, çocuk meclisi ve Mersin Barosu işbirliğinde çocuk hakları konusunda farkındalık çalışmaları yapmak istediklerini belirterek, Mersin Barosu çocuk kumbarasına da ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap bırakmak istediklerini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA