VERİLEN SÖZLER YİNE TUTULMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VERİLEN SÖZLER YİNE TUTULMADI!


 

Tarsus’ta yaklaşık 15 bin kişiye iş istihdamı yaratacak olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için aradan geçen 3 yılda verilen sözlerin tutulmadığı ortaya çıktı!

HEDİYE EROĞLU

Kurbanlı ve Sağlıklı mahallerinin sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulması planlanan, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (Tarsus GİOSB) kurulması için aradan geçen 2 yılda verilen sözlerin tutulmadığı ortaya çıktı!
Geçen yıl Tarsus GİOSB sınırları içerisinde kalan 266 alan için acele kamulaştırma kararı alınsa da bu çabanın da bölgenin kurulumu için yetmediği itirafı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan geldi. 

MHP’DEN TARIM GIDA İHTİSAS OSB SORUSU
Belediye Meclis toplantısında, MHP’li Nükhet Çelik’in, “2017 Aralık’tan itibaren kamulaştırma çalışmalarına başlanması gerekiyordu, neler yapılmış? Çamtepe’de kurmak istediğimiz Tarsus Gıda Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili 2 yılda nasıl bir çalışma yapıldı? 15 bin işçi istihdam edecekti, OSB’nin hayata geçirilmesi ile ilgili neler yapıldı? Şuan 3 aylık bir zamanı kaldı. Biz bu projenin yapılmasından yanayız” açıklamalarına üzerine Bozdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

AKP’YE DESTEK ÇAĞRISI
Başkan Bozdoğan, Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin bakanlıkça imar plan onaylanarak askı sürecinin başladığını açıkladı. Ancak, “2017’den 2019’a kadar ne yapıldı?” sorusu üzerine Bozdoğan, “Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı söz verdi, ‘benden 30 milyon’ dedi. Dönemin Tarsus Belediye Başkanı da, 10 milyon için söz verdi. Bakanlık düzeyinde de söz verildi, ‘bizden de 50-70 milyon TL destek verilecek’ diye. Neticede kimse vermedi.
Olmayan arsa belediye vasıtasıyla alınmaya kalkıldı. Onu da geçen mecliste zaten iptal ettik. Şuan bu projeye para yatıran tek kuruluş Tarsus Belediyesi’dir. Bu parayı verdik. Çünkü Söz verdik, bir an önce çalışmaya başlamak için de İmar Beton’un üzerinden 1 milyon TL’lik arsa alımına gidildi. Her ay düzenli olarak para vereceğiz. Peşin vermeyeceğiz bu parayı. Mutlaka orada komisyondasınız, görmüşsünüzdür bu paranın nasıl alındığını.
Ama isterim ki Ak Partili arkadaşlarda destek olsun. Verilen bir söz var. Bakanımızda söz verdi, bu para verilecek denildi” diye konuştu.

“TARSUS İL OLMALI”
Tarsus’un il olması gerektiğini aksi takdirde kazanımlarını kaybedeceğini de dile getiren Haluk Bozdoğan, “Tarsus’un çıkarları için komisyon kuralım, gelin şurayı il yapalım. Buranın il olması için daha fazla çaba gösterelim. Yüzde 35 İller Bankası’ndan gelirimiz var. Yüzde 65 Büyükşehir Belediyesi’ne Bu kentin Yenice gibi Atalar, Huzurkent, Gülek gibi ilçelerinin olması şart.
Organize sanayi bölgesi yaptık, bize 9, Mersin’e 18 kilometre ama Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı. Benim yazdığım gibi sizlerde dilekçe yazın, buraya Tarsus’a bağlansın. Huzurkent’i geri alalım. Orayı örnek göstermesinler.

MTSO’YA SAHİL BANDI TEPKİSİ
Diğer taraftan Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi var, daha bitmeden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) almış. Geçen MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile görüştüm, ‘yapmayın, elimizdeki her şeyi alıyorsunuz’ dedim. ‘Ne fark eder ki, ha Tarsus, ha Mersin’ dedi. Fark etmez mi? Burada biz birlik olacaksak, önce Tarsus’un il olması birliğinde mutlak hemfikir olmalıyız. Asıl yapmamız bu. Ankara’ya gidilecekse, hep birlikte gidelim. Gelecek olan bakanlarımıza, parti genel başkanlarına veya yardımcılarına bu konuyu dile getirelim. 360 bin nüfusumuz var. Büyükşehir Belediyesi her ilçeye 100 bin TL festival yardımı yapıyor, ama örneğin Aydıncık’ın nüfusu 10 bin, Tarsus’un ise 360 bin. Tarsus’a da 100 bin TL veriliyor. Burada adalet var mı? O zaman buranın il olması gerekiyor. Her şeyimizi alalım ki bu halk için daha verimli olalım, daha fazla yardımcı olalım” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA