TARSUS BELEDİYESİ’NE ‘DİSİPLİN’ GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ’NE ‘DİSİPLİN’ GELİYOR!


 

Tarsus Belediyesi’nin 2019 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 Meclise Disiplin Yönetmeliği oluşturulması teklifi damga vurdu. Muhalefet meclis üyeleri yönetmeliğin işçiler üzerinde baskı yaratacak bir düzenleme olup olmadığına dair ısrarlı açıklamalar talep ederken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve ekibi yaptığı açıklamalarla yönetmeliği savundu. 
Geçmişi 150 yıla dayanan Tarsus Belediyesi’nde 25 yıllık iktidar döneminde bir tek disiplin kararı olmadığı, bu yolların kapatılarak çalışana böyle bir hak tanınmadığının belirtildiği toplantıda, Tarsus Belediyesi’nin disiplin arşivinin dahi bulunmadığı bildirildi. 
Başkan Bozdağan’ın, yönetmelik hazırlanırken inisiyatif alınmadığını kanun gereklerinin yerine getirildiğini belirtmesine rağmen yönetmelik teklifi muhalefetin red oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 

“ADD’YE DESTEK SİZİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?”
Yine meclisteki bir diğer tartışmalı gündeme maddesi ise sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ile çalışma kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Tarsus Şubesi’ne yer tahsisi ile ilgili teklif oldu. Teklife muhalefetten tepki gelirken CHP’liler muhalefeti eleştirdi. 
Amatör spor kulüplerine Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden alınan liste doğrultusunda yardım yapıldığını anımsatan AKP’li Meclis üyesi Rüştü Çopur, kamu yararına hizmet yapan derneklerin de tamamına yardım yapılması taraftarı olduklarını söyledi. “Atatürk düşüncesine sonuna kadar katılıyoruz ama kamu yararı derneklerden bir tanesini içinden seçerek değil, kamu yararın akaç dernek var ise araştırılmasını öneriyoruz. Ama bu konuda ısrar edecek olursanız biz grup olarak buna hayır diyeceğiz” dedi. 
Konuyla ilgili söz alan CHP’li Ali Uyan, “Bir bardakta fırtına koparılırken, İstanbul Belediyesi’nin, Ankara Belediyesi’nin vakıflara yaptığı milyon TL’ler yapılırken neden o zamanlar ‘kamu yararı’ denilmedi? ADD’ye verilecek olan bu yardımın neden sizleri bu kadar rahatsız ettiğini düşünemiyorum. Bunu Tarsus kamuoyunu vicdanına bırakıyorum. Gerçekten kamu yararına olduğunu düşündüğünüz başka dernekler var ise onlarda gelir müracaat ederler. ADD’ye yapılacak küçücük bir aslında bugüne kadar geç bile kalınmış bir yardımı neden rahatsız ediyor onu da anlamış değilim” dedi. 
Teklif muhalefetin reddine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA