“TARIM İŞÇİLERİNİN ÖLÜMÜ KAZA DEĞİL CİNAYET” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARIM İŞÇİLERİNİN ÖLÜMÜ KAZA DEĞİL CİNAYET”


 

Türkiye Komünist Partisi Mersin Örgütü kamyonetin devrilmesi sonucu yaşamını yitiren beş işçiyle ilgili açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi bu kazada hayatını kaybeden emekçilerin yakınlarına ve yaralanan emekçilere her türlü hukuki desteği sağlayacağını açıkladı ve örgütlü mücadeleye çağırdı.

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu 5 işçi yaşamını yitirmişti. Türkiye Komünist Partisi Mersin İl Örgütü konuyla ilgili olarak açıklama yaptı ve örgütlü mücadele vermekten başka seçeneğin olmadığını vurguladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: “Mersin'de yine tarım işçilerini taşıyan bir kamyonetin ‘kaza’ haberi geldi. ‘Kaza’da şu ana kadar beş tarım işçisi hayatını kaybetti. İşçiler topladıkları şeftalileri taşıyan kamyonun kasasında hayatları hiçe sayılarak taşınıyorlardı. Haberlerde "kaza" diye okuduk ancak bu bir kaza değil, cinayettir.

Yiyecek ekmek peşinde koşan, asgari ücretin altında ve herhangi bir sosyal güvence olmadan çalışmak zorunda kalan çocuk, kadın, erkek işçiler, bu bozuk düzen devam ettiği sürece ölmeye mahkum. Patronlar karlarından bir şey kaybetmesin, daha da çok kazansınlar diye herhangi bir kontrol mekanizmasının olmadığı bu düzende işçi ölümleri  sayısal veri olmanın ötesine geçmiyor. Emekçilerin örgütsüz olduğu bir dünyada işçi ölümleri sıradanlaşıyor. Her gün emekçilerin karşılaştığı büyük küçük iş kazaları kanıksanır hale geliyor. Yaşam hakkını korumak bu köhnemiş düzeni yıkmakla mümkün. Örgütlü mücadele vermekten başka seçeneğimiz yok.

Türkiye Komünist Partisi bu kazada hayatını kaybeden emekçilerin yakınlarına ve yaralanan emekçilere her türlü hukuki desteği sağlayacaktır. Tüm işçi sınıfımızın başı sağolsun”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA