EMEKÇİLERDEN ‘BARIŞ’ MESAJI: “SAVAŞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLERDEN ‘BARIŞ’ MESAJI: “SAVAŞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!”


 

Dünya Barış Günü dolayısıyla bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, “Savaşa geçit vermeyeceğiz” diyerek barış mesajı verdi.

SONER AYDIN

1 Eylül Dünya Barış Günü, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Parkı içerisinde düzenlenen basın açıklamasına katılan çok sayıda platform üyesi, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri barış mesajı verdi. Platform adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, savaş politikalarına geçit vermeyeceklerini söyledi. 

“ÇATIŞMALARIN BEDELİNİ YOKSULLAR, EZİLENLER, EMEKÇİLER ÖDÜYOR”

İnsanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve kirli savaşı olan İkinci Dünya Savaşının geride 52 milyon ölü, milyonlarca engelli, yerle bir edilmiş kentler büyük bir acı ve gözyaşı bıraktığını anımsatan Tabip Odası Başkanı Antmen, “Üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler aynı amaçlar ve sermayenin sınırsız ve koşulsuz dolaşımı için kan dökmeye, işgale ve büyük bedeller ödenerek elde edilmiş temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına almaya devam ediyorlar. Birinci ve İkinci Dünya Savaşından daha fazla insan son 80 yılda yaşanan savaşlarda, çatışmalarda yaşamını yitirdi, milyonlarcası sakat kaldı. Her iki dünya savaşı sırasında yaşanan zorunlu göç, yer değiştirme ve sürgünden daha fazla insan bugün yurtlarını terk etmek zorunda kalarak çeşitli ülkelerde mülteci olarak yaşamaya çalışıyor. Çatışmaların bedelini, savaşları çıkaranlar değil yoksullar, ezilenler, emekçiler ödüyor” dedi.

“BARIŞI BU TOPRAKLARDA KÖKLEŞMİŞ BİR AĞAÇ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Silah harcamalarının sürekli arttığını, yeni nükleer silah denemelerinin ardı arkasının kesilmediğini belirten Antmen, “Bu sırada çoğunluğu çocuk olmak üzere milyonlarca insan açlıktan, hastalıktan yaşamını yitiriyor. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak; savaşlarda, çatışmalarda yitirilen milyonlarca insanın anısı önünde saygıyla eğilirken mücadele başlıklarımızdan birinin Barış mücadelesi olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyoruz. Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için emek ve demokrasiden yana olan herkesi 1 Eylül Barış Meydanlarında yan yana,  omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açıklamaya katılanlar denize kırmızı karanfil bıraktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA