GÜLNAR’DA KİŞNİŞ ÜZÜMÜ HASADI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA KİŞNİŞ ÜZÜMÜ HASADI BAŞLADI


 

Mersin'in Gülnar ilçesine özgü olarak yetiştirilen ve bölgenin önemli gelir kaynaklarında biri olan kurutmalık kişniş (kuş) üzümünün hasadına başlandı.

Üreticiler, başta Üçoluk Mahallesi olmak üzere çeşitli mahallelerdeki bağlarda kişniş hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta toplanan üzümler, bağlara serilen çadırlarda 10-12 gün kurutmaya bırakılıyor. Kurutulma tamamlandıktan sonra ise eleklerden geçirilen üzüm daha sonra ihtiyaca göre paketlenerek satışa sunuluyor.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Türkiye kişniş üzümü üretiminin yüzde 75’ini tek başına karşılayan Gülnar'da bu yıl bin 200 ila bin 400 ton kuru kişniş üzüm rekoltesi beklendiğini söyledi. Üretimden sonraki paketleme ve pazarlama aşamasının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Ünüvar, ilçeye paketleme tesisi kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA