FURKAN ARTIK DAHA MUTLU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FURKAN ARTIK DAHA MUTLU


 

Hareket bozuklukları ve kaslarda spastisite ile kendini belli eden cerebral palsy hastası 23 yaşındaki Furkan Kurt, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde aldığı spor ve fitness kursuyla duruş ve yürüme bozukluğu sorununu büyük ölçüde yendi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi, fiziksel ve zihinsel engeli bulunan bireylerin umudu olmaya devam ediyor. Verdikleri kurslar ve düzenledikleri faaliyetler ile engelli bireylerin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayan ve onlara özgüven aşılayan merkez sayesinde birçok genç artık hem daha sosyal bireyler haline geliyor, hem de günlük fiziksel spor ihtiyaçlarını karşılıyor.

Fiziksel ve zihinsel engeli bulunan, aynı zamanda da görmede problem yaşayan 23 yaşındaki Furkan Kurt da bu bireylerden biri. Cerebral palsy, yani duruş ve yürüyüş bozukluğu bulunan 23 yaşındaki Furkan Kurt, yüzde 80 engelli bir birey. Yaklaşık 8 aydır Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki spor ve fitness kursundan faydalanan Furkan, kursa başlamadan önce duruş ve yürüyüş bozukluğunun yanı sıra hareketsizlikten dolayı kilo sorunu da yaşıyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki spor ve fitness kursuna 8 aydır devam eden Furkan, artık daha dik duruyor ve yürümede problem yaşamıyor.

FURKAN, ARTIK DAHA SOSYAL

Furkan, merkez sayesinde hem daha sosyal bir birey haline geldi, hem de spor kursu sayesinde kilo verip, kendisine daha sağlıklı bir yaşam şekli belirledi. Kurs sayesinde Furkan’ın duruş ve yürüme bozukluğu da çok düşük seviyelere geriledi.

Yaptığı araştırmadan sonra çocuğunun bu merkezden faydalanabileceğini öğrenen anne Zeliha Kurt sayesinde Furkan kursa kaydoldu. Oğlu ile birlikte sürekli kurslara gelen anne Zeliha Hanım, oğlunu yalnız bırakmıyor ve kurslar devam ettiği sürece oğlunun da kendisinin de merkeze severek gelmeye devam edeceğini söylüyor.

Furkan, kursta yürüme bandına biniyor, bisiklet sürüyor, omuz ve göğüs kaslarını çalıştıran aletler kullanıyor. Omuzlarına ve duruş bozukluğunu gidermeye yönelik aletlerden kullanan Furkan, kamburunu iyileştirmeye yönelik spor hareketleri yapıyor ve ayrıca kilo vermek için de beslenmesine çok dikkat ediyor. Merkezde fitness antrenörü olarak görev yapan Ali Yalçıntekin’in verdiği beslenme önerilerine da fazlasıyla dikkat eden Furkan, kursa başladığı günden bu yana 10 kilo verdi.

“FURKAN DURUŞ BOZUKLUĞUNU YENMEYE BAŞLADI”

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni ve aynı zamanda Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde fitness antrenörü olarak görev yapan Ali Yalçıntekin, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde engelli bireylere dersler verdiklerini anlatarak, “Dersler fiziksel özelliklere göre değişiyor. Bazı çocuklarımızın kilo problemi var. Onların daha iyi, daha sağlıklı hayat yaşamaları için çocuklarımızla çeşitli sportif etkinlikler yapıyoruz. Furkan da bu çocuklarımızdan, öğrencilerimizden bir tanesi. Furkan tesisimizde spor yapmaya 8 ay önce başladı. Furkan buraya geldiğinde 77-78 kiloydu. Şu an Furkan’ın kilosu 63 kiloya düştü. Aynı zamanda Furkan’da fiziksel olarak duruş bozukluğu vardı. Küçüklüğünden beri Furkan öne eğik olarak yürüyordu. Şimdi Furkan bu duruş bozukluğunu yenmeye başladı. Daha dik ve kendine güvenli bir şekilde yürümeye başladı” dedi.

FURKAN’IN HEDEFİ DAHA FAZLA KİLO VERMEK

Furkan Kurt, eskiden bulunduğu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve spora başlamasının kendisine çok iyi geldiğini anlatarak, şunları söyledi: “Sürekli buraya geliyorum, burayı seviyorum. Sabah 08.00’de gelip, 10.00’da da geri dönüyorum. Buraya geldiğimde önce bisiklet çeviriyorum, ardından fitness yapıyorum, ağırlık çalışıyorum. Buraya gelirken kilo vermek istiyordum. Önceden durumumdan rahatsızdım. Spora başlamak iyi geldi bana. Ali Hoca ile çalışmamamızın sebebi spor yapmak.  İyi bir şeyler oluyor burada. Kendini fiziksel olarak çok iyi hissediyorum. Ali Hoca bana izin verse bile hiçbir şey içmiyorum. Ben sporu asla bırakmam. Eskiden içtiğim zararlı şeyleri de bıraktım. Her gün bol bol su içiyorum. Düzenli kahvaltı yapıyorum. Burası bana çok iyi geliyor. Bir şeyler yemeden içmeden de durabiliyorum artık. Bir amacım var. 60 kilo olmayı hedefliyorum. Eskiden yoruluyordum, nefes almakta zorlanıyordum, şimdi geçti.”

“FURKAN ARTIK ÇOK MUTLU”

Ev hanımı olan anne Zeliha Kurt ise kursa başladıktan sonra oğlunda olumlu anlamda birçok değişiklik gözlemlediğini, duruş bozukluğunun da yavaş yavaş geçmeye başladığını dile getirerek, “Furkan’da çok değişiklikler oldu. Spor kursuna başladıktan sonra hareketlerinde olsun, genel yürüyüşünde olsun, duruşunda çok değişiklikler oldu. Furkan, hareketsizlikten dolayı kilo almaya başlamıştı. Yürümesinde sorun vardı ve kambur bir duruşu vardı. Şu anda hepsini düzelttik. Bayağı değişiklikler var. Furkan’ın hedefleri de var. Burası olduğu sürece sürekli devam edeceğiz. Furkan artık çok mutlu. Bizlere böyle bir yer verdiği ve engel çocuklarımıza böyle bir faaliyet imkânı sunduğu için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.  Allah razı olsun. Allah yolunu açık etsin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA