MERSİN’DE COŞKULU KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE COŞKULU KUTLAMA


 

30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümü Mersin’de düzenlenen etkinliklerde, coşku ve gururla kutlandı.

GİZEM EKİCİ

30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümü dolayısıyla sabah Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen,  Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, AKP Milletvekili Hacı Özkan ile MHP Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Su’nun tören kıtasını selamlamasıyla başlayan tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Kutlamalar Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer’in Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda kamu görevlileri ve halk ile bayramlaşmasıyla sürdü.  Kutlamalar, tebriklerin kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanında devam etti. Törende, Su, Kireçtepe ve Seçer, askeri cipe binerek törene katılanların ve halkın bayramını kutladılar.

EMANET EMİN ELLERDE

Bir öğrencinin şiir okumasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Piyade Binbaşı Fatih Ahmet Demirel yaptı. Binbaşı Demirel, “Yüce Türk ulusunun bağımsızlık ve ulusal onuru uğruna neleri başarabileceğinin mükemmel ve anlamlı örneği olan, Türk tarihine 97 yıl önce altın harflerle yazılan büyük taarruzu büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer, tarihin her döneminde hür yaşamış yüce Türk ulusunun Ulu Önderin etrafından kenetlendiği, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. Milletimize esareti reva görenlere karşı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan hürriyet mücadelesi zincirinin en önemli halkası 30 Ağustos zaferiyle tamamlanmıştır. Bu zaferle yüce Türk Milleti, kayıtsız ve şartsız olarak egemenliğini ellerine almış, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, Dumlupınar’da akıttıkları kanla bu semalara yükselen şehit ruhları, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi muhafızları olarak yerlerini almışlardır.

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları olarak 97’nci yıl dönümünü kutladığımız bu büyük zaferi oluşturan büyük Türk milletinin ve ordusunun mensubu olmanın onur ve gururu içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türk ulusu ve onun ayrılmaz parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, 30 Ağustos Zaferini, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarını hiçbir zaman unutmayacak, kendisine emanet edilen bu eseri korumak ve daha yükseklere taşımak için var gücüyle çalışacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından bir öğrencinin şiir okuması ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle devam eden tören, resmi geçitle sona erdi.

“30 AĞUSTOS ULUSUMUZUN KİLOMETRE TAŞI”

Kutlama töreninin ardından basın mensuplarına kısa bir demeç vererek, Türk ulusu için 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Seçer, “30 Ağustos, kadim topraklarımızı işgal etmiş dış güçlere karşı, bu topraklar üzerinde yaşayan her renkten, etnik yapıdan ve inançtan insanın birlik, beraberlik ve yokluk içerisinde mücadele ederek, yeniden bir ulus yaratması yolunda kilometre taşlarının başlangıç günü. Var olma mücadelesi devam ediyor. Dünya var olduğu sürece de bu mücadele devam edecek. Bize düşen görev de günün koşullarına uygun bir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak çalışmalar yapmak” dedi.

“ULUSUMUZU HEP BERABER BİRLİK İÇERİSİNDE VAR EDECEĞİZ”

Belediye başkanı olarak görevinin birçok kültürün bir arada yaşadığı Mersin’de başta huzuru tesis etmek ve kardeşliği sağlamlaştırmak olduğunu vurgulayan Seçer, “Şehrimiz güzel bir şehir. Tarihi, kültürel birikimi ve çok önemli insan çeşitliliği olan bir şehir. Bizim buradaki vazifemiz bu potansiyelleri açığa çıkarmak, daha yaşanabilir bir Mersin inşa etmek. Bütün bunlar bizim görevimiz. Var gücümüzle bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Elimizden geleni değil, gereğini yapacağız. Vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor. Bu beklentileri yerine getireceğiz. Umutlarını kıracak herhangi bir olumsuzluğun altına imza atmayacağız. 30 Ağustos zaferimizin 97. yılında tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum. İnşallah ebedi olarak, ulusumuzu hep beraber, birlik içerisinde var edeceğiz, daha iyi yerlere getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmasını bugüne kadar bu vatan için mücadele etmiş tüm şehitleri yad ederek bitiren Seçer, “97 yıl sonra bugün bu vatan uğruna şehit olan, mücadele eden tüm geçmişimizin, ecdadımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA