MERSİN’DE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLANDI


 

Mersin Valiliği, kent genelinde yürüyüş, basın açıklaması gibi tüm eylemleri 10 gün süre ile yasakladığını duyurdu.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği, PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı faaliyetleri nedeniyle Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle kentte oluşabilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların can ve mal güvenliği nedeniyle, 30 Ağustos 2019 tarihinden itibaren 10 gün boyunca, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi gibi her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığını bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/a ve 11/c maddelerine istinaden Valilik Makamının 29/08/2019 tarih ve 19/2076 sayılı oluru ile; söz konusu “PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı faaliyetleri nedeniyle Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle” İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek ve “belirtilen konuların devamı niteliğindeki” açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. maddeleri hükmü gereğince 30/08/2019 tarihinden itibaren (10) gün boyunca yasaklanmıştır.”

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına HDP Mersin İl Örgütü tepki göstermiş, Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapmak istemişti.

Ancak basın açıklaması için Mersin Valiliği’nden gerekli izinler önceden alınmadığı gerekçesiyle HDP’lilerin il binasından çıkışına izin verilmemiş, görüşmeler sonunda açıklama il binası önünde yapılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA