O GEMİ MERSİN’E GELMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O GEMİ MERSİN’E GELMİYOR!


 

Suriye’ye petrol taşıdığı şüphesiyle Cebelitarık’ta alıkonan İran’a ait tanker serbest bırakılmasının ardından 3. defa rota değiştirdi. Mersin’e gelmesi beklenen tankerin İskenderun’a yöneldiği bildirildi.

HEDİYE EROĞLU

Suriye'ye petrol taşıdığı ve Avrupa Birliği yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 Temmuz'da Cebelitarık'ta alıkonan ve daha sonra serbest bırakılan İran tankerinin rotası yine değişti.

İlk olarak Yunanistan'a gideceği açıklana ancak daha sonra rotasını Türkiye'ye çevirerek Mersin Limanı’na geleceği açıklanan tankerin yine rota değiştirdiği bildirildi

ROTAYA GEMİNİN YENİ SAHİBİ KARAR VERECEK

Tankerin 31 Ağustos'ta Mersin'e yanaşması öngörülürken, kaptanların gemilerin rotasını istedikleri gibi değiştirebildikleri, rota değişikliğinin tankerin Mersin'e gideceği anlamına gelmeyeceği de gündeme gelmişti.

İran 26 Ağustos’ta, ismi değiştirilerek 'Adrian Darya 1' yapılan petrol tankerini sattığını açıkladı. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabiei, 4 Temmuz'da Cebelitarık’ta alınan ardından da serbest bırakılan ve “Grace 1” olan adı daha sonra değiştirilerek 'Adrian Darya 1' yapılan petrol tankerini 140 milyon dolar tutarında 2.1 milyon varil petrol taşıyan geminin yüküyle birlikte satıldığını söyledi. Gemi ve petrolün kim tarafından alındığını açıklamayan Sözcü, Adrian Darya 1'in yeni rotasına ise yeni sahibinin karar vereceğini duyurdu.

MERSİN LİMANI YETERLİ DERİNLİĞE SAHİP DEĞİL

Mersin’e yanaşması gündeme gelen tankerle ilgili 22 metre drafta sahip olan bu geminin, fiziki imkanlar nedeniyle Mersin limanına yanaşamayacağı ifade edilirken, Mersin Limanı'nın ham petrol gemilerine hizmet vermediği, bunun yanında Mersin'de ham petrol tesisleri ile rafineri bulunmadığı kaydedildi.

SON ROTA İSKENDERUN

Son olarak, tankerin yeniden rota değiştirerek bu sefer de İskenderun limanına doğru ilerlediği öğrenildi. 'Marine Traffic' tarafından yapılan paylaşımda, "Adrian Darya 1 yeni bir rota ekledi: İskenderun limanı" ifadeleri kullanıldı.

Tanker tarafından ilan edilen bu yeni rotaya göre Adrian Darya 1, 10 gün içerisinde 3 defa rota değiştirmiş oldu.

ÇAVUŞOĞLU: “İRAN TANKERİ LÜBNAN'A GİDİYOR”, LÜBNAN: “BİLGİMİZ YOK”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son olarak İskenderun'a ilerlediği belirtilen 'Adrian Darya 1' petrol tankerinin İskenderun'a değil, Lübnan'a gitmekte olduğunu açıkladı.

Öte yandan Reuters ajansına konuşan Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil, "Tankerin limanlarımızdan birine gelmekte olduğu konusunda bilgi sahibi değiliz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA