SİVRİSİNEK ÇILDIRTIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİVRİSİNEK ÇILDIRTIYOR!


 

Sivrisinek Mersin’de geçen yıla oranla bu yıl aşırı artış gösterdi, il genelinde vatandaşı canından bezdirdi.

GİZEM EKİCİ

Sivrisinek her sene olduğu gibi bu senede Mersin'lilerin kabusu oldu. İnsanlar, sivrisinekler yüzünden perişan olduklarını evlerinin balkonunda, içerisinde oturamadıklarını vücutlarının ısırıklarla dolduğunu ifade ederek, yetkililerden bir an önce çözüm bulmalarını istediler. Vatandaşların ne yemek yemesine, ne uyumasına izin veren sivrisinekler yüzünden sinek ilaç satışı da artış gösterdi. Ancak içindeki kimyasalların özellikle çocuklara zarar verdiğini onunda bir çözüm olamadığını belirttiler.

Yenişehir cumhuriyet mahallesi sakinleri gazetemizi arayarak, “Yaptığınız yayınlarla, halkın sesine tercüman oluyorsunuz. Sivrisinek konusunda yaptığımız hiçbir müracaattan sonuç alamadık. İnşallah yetkililer sesimizi duyarda, şu sivrisinek kabusuna bir çözüm üretir. Bir yandan sıcakla uğraşırken, birde sivrisinek belası gecelerimizi kabusa çevirdi. Lütfen bu sorunumuza acil bir çare" dediler.

Belediyelerin sivrisineklerle mücadelede başarısız olduğunu vurgulayan vatandaş, şu anda yapılan ilaçlamanın çok etkili olmayacağı görüşünde. Vatandaşlar, “Sivrisineklerin yumurtlama döneminde ilaçlama yapılmazsa, sivrisineklerle sonradan yapılan mücadelenin sonuç vermeyeceğini, hatta vermediğini şu anda görüyoruz dediler. 

Vatandaşlar, Mersin'de büyük bir sorun olan sivrisineklerin, çöp bidonları, dere kenarları, kanallar, kanalizasyon sızıntıları, yağmur suyu kanalları, kentsel atık toplanma alanları gibi sivrisinek yuvalarının olduğu yerlerin, larva döneminde ilaçlama yapılması gerektiğini, bu önemli noktaları belediyelerin ihmal ettiğini veya zamanında müdahale etmediğini belirttiler. Sivrisineklerin yataklarının kurutulmadığı sürece bu sorunu çözmenin mümkün olamayacağı görüşündeler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA